Domov BivanjeDom Roomba pusti drevesce in jaslice čisto pri miru

Roomba pusti drevesce in jaslice čisto pri miru

20 ogledov

Za robotski sesalnik Roomba Combo j7 noben izziv ni prezahteven, zato bo tudi v zadnjem mesecu leta, ko je na tleh pogosto več predmetov kot običajno, nadvse učinkovit. Obenem nam dovolite še manjši nasvet. Z nobenim drugim darilom se ne boste bolj prikupili tašči (ali ženi) kot z robotskim sesalnikom iRobot! Ne verjamete?

V podjetju iRobot so že davno ugotovili, da mora robot delovati samodejno in avtonomno ob manj pogostem vzdrževanju. Rešitev so našli v programski opremi. Natančneje v operacijskem sistemu iRobot OS, ki postaja enako pomemben, kot so za učinkovito sesanje in morebitno brisanje pomembni fizični deli robota. Rezultat ni izostal. Večina robotov Roomba (izjema so le nekateri preprostejši modeli) dovoli, da jim v aplikaciji omejimo površine za delo in vstop v nekatere prostore. Si sploh predstavljate, kako pomembna in uporabna je ta funkcija? In kako preprosto in hitro jo uporabite?

Morda se vam je že zgodilo kaj podobnega. Robot marljivo čisti prostor in ker bi rad svoje delo opravil čim bolj popolno, zapelje v kopalnico. Ko jo počisti, želi nadaljevati s čiščenjem drugje, a ne more. Za sabo je zaprl vrata. Po nekaj poskusih ugotovi, da mu ne preostane nič drugega, kot da počaka na nekoga, ki ga bo dvignil in odnesel drugam. Ni nujno, da je tako. Če bi v aplikaciji na tlorisu pred vrati kopalnice dodali rdečo črto, bi robot vedel, da ne sme zapeljati v prostor, ki zanj postane prepovedano področje. To še zdaleč ni edini problem, s katerim se boste soočili v tem mesecu. Postavili ste božično drevesce in ne želite, da bi se robot Roomba zaletaval vanj. Kaj storiti? Nekoč smo prostor zagradili s priročnimi predmeti, kot so jedilni stoli. Časi, ko smo na ta način reševali težave, so mimo. V tlorisu z rdečim pravokotnikom ogradite prostor z božičnim drevesom ali jaslicami. Od zdaj naprej bo robot vedel, da tam ne sme čistiti. Ko bo veseli december za nami, pa ga boste preprosto izbrisali in tam robotu spet dovolili čistiti.

Tudi če boste pozabili primerno urediti tloris in vanj vrisati prepovedana področja, sesalnik Roomba Combo j7 ali j7+ s postajo s samodejnim praznjenjem koška za smeti, ki sta v tem mesecu pri vseh trgovcih na voljo po nadvse ugodni ceni, ne bo ničesar razmetal ali poškodoval. Spredaj ima kamero, s katero vidi prostor, medtem ko po zaslugi zmogljivega operacijskega sistema iRobot OS prepozna več kot 80 različnih predmetov in se nanje primerno odzove. Nekaterih morda ne bo prepoznal, a se jim bo ravno tako izognil.

Roomba Combo j7 se že na daleč loči od drugih kombiniranih naprav zaradi mesta dodatka s krpo za brisanje, ki je na znižanem zadnjem delu hrbta. Kadar ga robot potrebuje, ga roki na obeh straneh zavihtita na tla, nakar se ta ritensko premakne za nekaj centimetrov, da dodatek preide v pravi položaj. Ko je ne potrebuje več, postopek ponovi v obratni smeri. Rešitev ima nekaj očitnih prednosti. Krpa je večino časa daleč od tal. Takrat je prekinjena povezava s posodo za tekočino, da ne bi prišlo do izlivanja, bodisi po telesu robota ali tleh. To pride še posebej prav, kadar tla niso primerna za mokro brisanje, kar robot zazna sam oziroma mu zapoveste v aplikaciji, s tem, da v tloris zdaj vrišete področje prepovedi mokrega čiščenja. Bolj preprosto ne bi moglo biti!

December je mesec iskanja primernih daril. Morda ima tašča v svojem domu veliko preprog in ker jo boli hrbet, ji pobiranje reči s tal predstavlja izziv, sesanje pa jo vse pogosteje utrudi. Roomba Combo j7 ali še bolje j7+ je zato popolno darilo zanjo. Podarite ji ga, nastavite in nato bo on skrbel, da bo njen dom vedno posesan in pomit. Torej tak, kot si želi, da je, medtem ko bo imela še več časa, da počne tisto, kar jo veseli. Tašče in žene bodo nadvse vesele robotskega sesalnika, saj jih ta razbremeni opravila, ki nam gre vsem že pošteno na živce. To je preprosto postalo dejstvo!

Naročnik oglasa je Sidera d.o.o.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi