4.8 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zakaj je sesanje doma nujno in kako to početi brez kakršnegakoli napora?

Verjetno ni človeka, ki bi se veselil sesanja in ribanja tal. Prvič nam odžira prosti čas in drugič, ni najbolj prijazno do našega telesa, zlasti hrbtenice in križa. A vendar je početje tega na redni ravni še kako nujno.

Razlogov je več. Prvi je seveda čistoča našega domovanja. Ljudje v enem dnevu izgubimo kar milijon delčkov kože in 50 do 100 pramenov las, alergeni, ki se oprimejo pasje in mačje dlake, lahko ohranijo svojo moč več mesecev, potem pa so tu še prah in raznorazne bakterije. Vse to se zbira na tleh naših domovanj.

Umazanija škodi vašemu zdravju

Nihče ne želi priti v dom, v katerem se prah dviguje ob vsakem koraku. Takšen dom lahko zelo negativno vpliva na zdravje človeka. V prahu in umazaniji se namreč skriva na ducate majhnih mikrobov, ki znajo marsikomu povzročati težave.

Najbolj so tu na udaru astmatiki in tisti, ki jih pestijo z dihali povezane alergije, kot je na primer seneni nahod. Pršice, bakterije in plesen napadajo dihala obolelih, zaradi česar potem sopihajo, težko dihajo in ponoči močno kašljajo. Večje količine umazanije pa lahko sčasoma tudi povzročijo alergije, ki se odražajo tako na dihalih kot koži.

Naj bo dom prostor za sprostitev

Če je to morda najpomembnejši razlog za redno sesanje, še zdaleč ni edini. Čistoča doma odraža vašo osebnost in vaše vrednote. Raziskave kažejo, da so ljudje s čistimi domovi bolj zdravi in tudi aktivnejši. Čiščenje doma pa vam da tudi občutek, da ste v dnevu nekaj dosegli, saj je učinek opazen že na prvi pogled.

Poleg tega je v čistem, posesanem domu bivanje prijetnejše, spokojnejše in tudi bolj motivacijsko. V takšnem okolju boste veliko raje ustvarjali, delali in se učili. Prav tako pa vam ne bo nerodno povabiti prijateljev in zanje organizirati prijetne večerje. Tako boste bolj družabni in z vzdrževanjem dobrih odnosov deležni več pozitivne energije.

Z rednim čiščenjem boste prihranili denar

Nenazadnje pa bo rednega sesanja vesela tudi vaša denarnica. Na ta način boste namreč vzdrževali vaš parket in preproge, da bodo te svoj lesk ohranile dlje.

Da se smeti ne bi zažrle v vaša tla in jih poškodovale, je priporočljivo sesati vsaj dvakrat, trikrat na teden. Sliši se veliko, a na ta način se boste izognili velikemu številu zgoraj opisanih nevšečnosti. Res pa je težko včasih najti toliko časa za sesanje. Čez teden ste dolgo v službi, potem morate doma skuhati še kosilo, zvečer morda nekaj časa namenite svojemu hobiju ali pomagate otroku pri šolskih nalogah in dan je mimo. Tako vam za čistilne akcije bolj kot ne preostanejo vikendi, ko bi se verjetno raje odpravili na kakšen izlet.

Naj sesalnik dela za vas in ne vi za sesalnik

Najbolj priročen način za čiščenje, ki vam v veliki meri sprosti urnik, so robotski sesalniki. Ti namreč čistijo tudi kadar vas ni doma. Enostavno jim določite urnik in ko jim zazvoni budilka, se odpravijo na pot. Tako lahko vsak dan pridete domov na sveže posesana tla. Verjetno marsikdo od vas na tem mestu pravi, da je pa na koncu vseeno treba ročno očistiti še sesalnik. Res je, to do neke mere drži.

Večkrat kot bo robotski sesalnik čistil, bolj pogosto ga bo treba očistit. Ampak nekateri pri tem zahtevajo resnično malo truda. Vzemimo sesalnike Roomba proizvajalca iRobot. Ti že vrsto let uživajo status najboljših, kar jih lahko dobite. In to zasluženo.

Umazanija, pojdi stran

V kolikor obstaja priložnost, da izdelek dobimo po znižani ceni, nam je to všeč. Trenutno lahko izkoristite cenovno ugodnejšo ponudbo za robotska sesalnika iRobot Roomba i3 ali pa i3+. Dobršen kupček evrov boste prihranili z nakupom omenjenih modelov pri vašem najljubšem prodajalcu.

 

Zakaj bi izgubljali čas s čiščenjem sesalnika?

Če pustimo ob robu njihovo skozi leta izpopolnjeno učinkovitost sesanja, je ena od glavnih lastnosti, ki so zaslužene za njihovo priljubljenost, zagotovo čistilni sistem.

Namesto ščetinastih, ki jih najdemo pri veliki večini drugih namreč uporabljajo sistem z dvojnimi gumijastimi ščetkami za različne površine. Poleg tega, da so učinkovite pri čiščenju, so tudi prijazne do uporabnika, ko je treba očistiti njih. Ker so narejene iz gume, se v njih dlake in lasje ne zapletejo, prav tako pa se tudi ostala umazanija ne zažre v njih, kot se to zgodi pri ščetinastih. Tako jih imate očiščene v manj kot minuti, lahko pa jih sperete tudi pod vodo.

Sesalniki iRobot Roomba poskrbijo sami zase

Še ena napredna funkcija, ki jo poznajo modeli Roomba i3+, Roomba i7+, Roomba j7+ in Roomba s9+ pa je samočistilna polnilna platforma. Tako je, to pomeni, da se ne boste rabili ukvarjati s čiščenjem koška za smeti, ki je v sesalniku. Po končanem čiščenju namreč omenjeni modeli zapeljejo na polnilno platformo, ki je hkrati tudi samočistilna naprava. Oziroma povedano preprosteje, sesalnik za sesalnik.

Ko se Roomba priklopi na platformo se sistem vključi in vso umazanijo iz nje posrka v vrečko AllergenLock, v kateri se lahko zbere za 60 dni odpadkov. Prevedeno to pomeni, da Roomba bolj kot ne poskrbi sama zase. Vse kar morate storiti vi je, da zamenjate vrečko, ko je ta čisto polna, torej pri povprečnem čiščenju nekje na dva meseca.

Glede umazanije v vrečk pa vam prav tako ni treba skrbeti, da bi uhajala nazaj v prostor, saj imajo štiri plasti materiala, ki ujame alergene, in ujamejo 99 % cvetnega prahu in plesni.

Če torej iščete idealen način, da bi prihranili čas na račun čiščenja, so sesalniki iRobot Roomba i3+, i7+, j7+ in s9+ popolna izbira. Kdaj drugič pa povemo še kaj več o njihovem naprednem sistemu samega čiščenja in zaznavanja umazanije.

s2

Povezani članki

Zadnji članki

Kako do slušnih aparatov?

Na poti do boljšega sluha so najtežji prvi koraki. V AUDIO BM se tega zavedamo in vam pomagamo pri vseh korakih. Za pridobitev slušnih...

Vzdržljiva lepotica, ki bo sledila vsakemu vašemu koraku

Za žensko je ura najprej okras, šele nato pripomoček. Zato mora biti čudovita, sodobna in skladna z njenim modnim slogom. Vse to združuje Huaweieva...

Razbijamo mite o robotskih sesalnikih iRobot

Kljub temu, da si zaslužijo oznako najboljših domačih pomagačev, se robotskih sesalnikov še vedno drži nekaj trdovratnih mitov! Čas je, da jih »razbijemo«! Enega...

April 2024

Odprite revijo v novem zavihku

Baby Expo 2024: Celodnevna avantura za bodoče starše in mlade družine

Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar mlade in bodoče starše...

Odločimo se in preprečimo več vrst rakov

HPV je najpogostejša spolno prenosljiva okužba, ki prizadene tako moške kot ženske. Virus HPV se širi s spolnimi stiki, lahko pa se nahaja na...

Izredne brezžične slušalke Huawei FreeClip že na voljo v slovenskih trgovinah

Tehnološko podjetje Huawei je predstavilo prave stereo brezžične slušalke (TWS) Huawei FreeClip odprtega tipa z inovativno zasnovo C-bridge Design ter tehnologijo samodejne zaznave nošenja...

V trgovino z malčkom? Otročje lahko!

Nakupovanje z malčki je lahko precej zahtevno. Saj veste, otrok je prerasel večino hlač, želeli bi osvežiti njegovo garderobo, morda ste v nakupovanju opreme...

Ko obrambne moči potrebujejo podporo

Naše obrambne moči so tekom mrzlih dni ponovno na preizkušnji. Zakaj jih ne bi podprli z RegulatproMetabilc naravnim eliksirjem? RegulatproMetabolic v primerjavi z RegulatproBio eliksirjem...

Samo 299,90 evrov za zmogljiv kombiniran robot Roomba Combo Essential!

odjetje iRobot je nadgradilo ponudbo z robotskim sesalnikom Roomba Combo Essential, ki se ponaša s funkcijo pomivanja tal, pametno navigacijo, večjo sesalno močjo in...