Domov BivanjeEkologija Ekološka čistilna sredstva: Trajnostna rešitev za čistočo in nego

Ekološka čistilna sredstva: Trajnostna rešitev za čistočo in nego

25 ogledov

Profesionalna čistila, negovalna sredstva, sredstva za higieno in dezinfekcijo so ključni dejavnik pri zagotavljanju higienično čistih in negovanih površin. Med široko paleto razpoložljivih izdelkov se vedno bolj uveljavljajo ekološka čistilna sredstva, ki združujejo učinkovitost in skrb za okolje.

Različne vrste čistil in njihova uporaba

Ko planiramo čiščenje tako poslovnih prostorov, industrije, živilske industrije, mehaničnih delavnic, trgovskih centrov, šol, vrtcev in drugih obratov kakor tudi doma, moramo najprej vedeti kaj želimo očistiti (tip nečistoče, npr. maščobo, vodni kamen, prah) ter kakšne površine čistimo in način čiščenja (strojno, ročno).

Široka paleta Bentovih čistilnih sredstev proizvedenih v Švici in Nemčiji pokrivajo velik spekter potreb tako v profesionalnem segmentu kot v domačem okolju. Čistilna sredstva se med seboj ločijo glede na namembnost, pogostost ter način čiščenja. V ponudbi so tudi specializirana čistila za industrijsko, farmacevtsko in prehrambno industrijo kjer je zahtevan visok nivo higiene ter varnosti.

Ekološka čistila in EU Ecolabel

V podjetju Bent excellent vedno bolj stremimo k oblikovanju prodajnega programa, ki je naravnan k okolijski odgovornosti in trajnostnemu delovanju ter ohranjanju narave.

Ekološka čistila, označena z znakom za okolje Evropske unije (EU Ecolabel), znanim tudi kot »Okoljska marjetica« ali »EKO marjetica« dosegajo visoke okoljske standarde in visoka merila glede uporabnosti.

Bentovo linijo ekoloških čistilnih sredstev predstavlja znamka Natur Safe, ki vključuje različna čistila za vsakodnevno in profesionalno uporabo. Poleg tega nudimo še posamična namenska čistilna sredstva:

    • Eco Econom, pH nevtralno sredstvo za pomivanje stekel in posode.

Vsa naša ekološka čistila so zasnovana tako, da izpolnjujejo visoke standarde učinkovitosti in trajnosti, hkrati pa imajo manjši vpliv na okolje. S tem zagotavljamo, da naši izdelki prispevajo k trajnosti in odgovornemu ravnanju z viri, hkrati pa skrbijo za zdravje uporabnikov in varnejše delovno okolje.

 

Ecolabel je na trgu prisoten že več kot 30 let, saj ga je Evropska unija vpeljala že leta 1992. Certifikat zavezuje pridobitelja k trajni strategiji varovanja okolja v celotnem življenjskem obdobju izdelkov oziroma storitev. To vključuje vse faze; od pridobivanja surovin do proizvodnje, distribucije in odstranjevanja odpadkov. S spodbujanjem proizvajalcev k ustvarjanju manj odpadkov in CO2 Ecolabel spodbuja krožno gospodarstvo in razvoj izdelkov, ki so manj škodljivi za okolje, omogočajo trajno uporabo, se jih lahko enostavno popravi in ob koncu življenjske dobe reciklira.

Ali so ekološka čistila ki imajo standard EU Ecolabel slabše kakovosti kot profesionalna čistilna sredstva, ki tega nimajo?

Ekološka čistila, ki imajo standard EU Ecolabel niso nujno slabše kakovosti kot profesionalna čistilna sredstva, ki tega standarda nimajo. V resnici so ta čistila zasnovana tako, da izpolnjujejo visoke standarde učinkovitosti in trajnosti. Ključni vidiki, ki pojasnjujejo kakovost ekoloških čistil z EU Ecolabel certifikatom je v prvi vrsti standard učinkovitosti. Čistila z EU Ecolabel certifikatom morajo izpolnjevati stroge kriterije učinkovitosti kar pomeni, da morajo biti enako učinkovita kot tradicionalna čistila. Ta kriterij zagotavlja, da ekološka čistila učinkovito odstranjujejo umazanijo in nečistoče, kar je potrjeno z neodvisnim testiranjem.

Ekološka čistila so zasnovana tako, da imajo manjši vpliv na okolje v primerjavi s konvencionalnimi čistili. To vključuje zmanjšanje emisij škodljivih snovi, uporaba biorazgradljivih sestavin in zmanjšanje embalaže ter odpadkov. Vse to prispeva k trajnosti in odgovornemu ravnanju z viri. Izdelki z EU Ecolabel certifikatom so običajno manj škodljivi za zdravje uporabnikov, saj vsebujejo manj agresivnih kemikalij. To zmanjšuje tveganje za draženje kože, dihal in oči ter prispeva k varnejšemu delovnemu okolju.

Kakšni pogoji morajo biti izpolnjeni, da lahko čistilno sredstvo prejme Eco label certifikat?

Proces pridobivanja EU Ecolabel certifikata je strog in vključuje oceno celotnega življenjskega cikla izdelka od pridobivanja surovin do proizvodnje, uporabe in odstranjevanja. Izdelki, ki pridobijo ta certifikat, morajo prestati temeljito preverjanje in dokazati svojo kakovost ter okoljsko prijaznost.

Merila za pridobitev EU Ecolabel certifikata se redno posodabljajo, da sledijo tehnološkemu napredku in novim znanstvenim dognanjem. To zagotavlja, da so ekološka čistila vedno v koraku z najnovejšimi standardi kakovosti in učinkovitosti.

Naročnik oglasa je BENT EXCELLENT d.o.o.

 

 

 

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi