Domov BivanjeGospodinjstvo Postanite bolj produktivni

Postanite bolj produktivni

9 ogledov

Vsi si želimo biti čim bolj produktivni, da bi imeli kar največ prostega časa. Zbrali smo štiri nasvete, kako postati bolj učinkoviti na delovnem mestu, v šoli ali pri študiju.

Organizacija
Koledar in seznam opravkov naj postaneta vaša najboljša prijatelja. Redno si beležite vse sestanke, študentje študijske obveznosti (roke izpitov, oddaj seminarski nalog itn.), pa tudi zasebne reči, kot so zmenki z boljšo polovico. Vse imejte zbrano na enem mestu, pa najsi bo to pametni telefon ali pa fizični planer.

Jejte zdravo in pijte dovolj tekočine
Hrana zelo vpliva na produktivnost – težka in mastna hrana za kosilo vas bo utrudila, zato boste po takšnem obroku naredili veliko manj, kot bi sicer. Pijte dovolj vode ali nesladkanih čajev, pri roki pa imejte tudi kakšen sok Rauch Fresh, ki je pripravljen iz pravega sadja, ne iz koncentrata, je brez dodanih konzervansov ter aditivov, zato je res odličen za vsakodnevno uživanje.

Šport
Telesna vadba in zdrava prehrana vam bosta dali več energije in moči, pomagala pa bosta tudi pri boljši koncentraciji in obvladovanju stresa. Svojo najljubšo obliko športa zato redno vključujte v svoj urnik, najbolje kar dvakrat tedensko, da boste imeli ustaljeno in dobro rutino.

Ena naloga naenkrat
Pri delu se držite pravila, da opravljate eno nalogo naenkrat, če je to le mogoče. Če boste preklapljali med več opravki, se boste težje osredotočili na enega, zato je večja verjetnost, da rezultat ne bo tako kakovosten, kot bi sicer lahko bil.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi