Domov LepotaLepota Vrnitev k naravi

Vrnitev k naravi

7 ogledov

Naravna kozmetika ima vse več privržencev, saj se mnogi zavedajo njenih prednosti. Uporabljajo jo tako v svetu zdravja in lepote. Zakaj ne bi z novim letom poskrbeli zase in odslej nakupovali izdelke za nego, ki vsebujejo povsem naravne sestavine?

Naravni izdelki za nego imajo veliko pozitivnih lastnosti, zaradi katerih postajajo v svetu vse bolj priljubljeni. Ena izmed njihovih prednosti je vsekakor ta, da ne vsebuje kemikalij oz. sintetičnih snovi, temveč se uporabljajo surovine naravnega izvora (rastlinskega ali živalskega), ki so običajno polne vitaminov in mineralov, ne vsebujejo zdravju škodljivih sestavin, kot so parabeni (negativno vplivajo na raven hormonov), umetnih barvil, sintetičnih dodatkov itd. Naravne izdelke lahko uporabljate kadarkoli in kjerkoli, nimajo stranskih učinkov – ne povzročajo mozoljev, ne zapirajo pore, ne izsušijo kože in je ne dražijo.
V primerjavi s preteklimi leti je dandanes mogoče kupiti bogato paleto različnih naravnih izdelkov (mila, kopeli, parfumi, ličila …) in ne glede na to, kako izbirčni ste, bo zagotovo vsak od vas našel nekaj zase. Si predstavljate blagodejni občutek, ko se potopite v čudovito kopel in si pogrejete telo, medtem ko zunaj prežijo na vas zimske temperature? Brez slabe vesti se lahko razvajate in da bo popolnost še bližje realnosti, si privoščite še sprostitev z naravnimi bombicami. Položite jih v banjo in dovolite, da naredijo majhno čarovnijo …
RECEPT, KI GA JE PRISPEVAL SANSAVON:
Recept za 5 bombic (po 60 g) ali 3 bombice (po100 g):

1. KORAK

27 g kakavovega masla
7g lisolecitina
5-6 g eteričnega ali parfumskega olja
8-12 g tekočega barvila za hrano

Kakavovo maslo stopite ter ga ohladite na okoli 32 – 34°C, nato primešajte Lysolecithin, barvilo in eterična olja. Kozarec postavite na stran.

2. KORAK
170 g sode bikarbone
85 g citronske kisline
45 g jedilnega škroba
Sodo bikarbono, citronsko kislino in jedilni škrob v skledi dobro premešajte. Maso iz prvega koraka postopoma prilijte sestavinam iz drugega koraka in jo nato z roko hitro zmešajte in pregnetite. Pri tem uporabite rokavice za enkratno uporabo. Struktura naj bi spominjala na vlažen, fin pesek.
Maso napolnite v model z dvema polovičkama (okrogel, lahko tudi od kinderjajčk), nato stisnite, da nastane kroglica. Potem previdno odstranite najprej prvo polovico modelčka, nato pa še drugo, da kroglica ne razpade.
Bombice dajte v škatlo, v katero ste položili brisačo. Previdno pokrijte kroglice z brisačo in jih pustite 3-4 dni na hladnem prostoru, da se strdijo. Ko so trde jih le še postavite v embalažo ali pa jih kar uporabite za vašo naravno kopel! Za dekoracijo lahko uporabljate suhe cvetove (recimo sivko, vrtnico itd.) ali suho sadje.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi