2.2 C
Ljubljana
četrtek, 30 novembra, 2023
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Po sledeh petdesetih odtenkov …

 

Spolnost dandanes ni več tabu tema. O njej že mnogi iskreno govorijo, ob tem ne zardevajo in se o njej izobražujejo. Tudi zadržanosti pri nakupu spolnih igračk, s katerimi si pari popestrijo posteljne avanture, je po besedah direktorja spletne trgovine www.skrivnosti.com Mateja Fajdige vse manj.

Kakšen trend opažate pri kupovanju spolnih pripomočkov in seksi spodnjega perila? So bolj pogumni mladi ali tudi tisti, malo starejši?
Menimo, da so v Sloveniji ljudje precej odprti kar se tiče kupovanja spolnih pripomočkov in perila. Nebi mogli reči, da so mlajše ali starejše generacije manj pogumne, morda pri mlajših ni še tako velike želje ali potrebe po spolnih pripomočkih in bolj posegajo po izdelkih za popestritev in se običajno ne obračajo na nas za pomoč ali nasvet, ker so vešči nakupovanja preko spleta. Potem so tisti srednjih let, ki so najboljradovedni in pripravljeni preizkusiti vse in starejši, ki so morda nekoliko bolj zadržani, saj vseh teh izdelkov na našem trgu še petnajst, dvajset let nazaj ni bilo. Starejši za razliko od mlajših bolj posegajo po izdelkih, ki jih potrebujejo, več se posvetujejo z nami, pokličejo ali se oglasijo osebno.

Kdo najpogosteje povprašuje po teh izdelkih? Predstavnice moškega ali ženskega spola?
Oboji. Moški povprašujejo predvsem po izdelkih za izboljšanje erekcije in podaljševanje spolnega odnosa, medtem ko so pri ženskah bolj popularne erotične igračke. Najpogosteje pa po izdelkih povprašujejo pari, saj so tako erotične igračke kot drugi produkti za popestritev intime dveh najbolj zaželeni.

Običajno točno vedo, kaj bi radi imeli in so nakupi kratki ter odločni ali si kdo vzame tudi več časa, se z vami pogovori, pridobi kak nasvet in se šele nato odloči za nakup?
Velik del prodaje imamo preko spleta, kjer si lahko vsak vzame kolikor časa želi, si prebere naše opise izdelkov, za katere se trudimo da bi bili čim bolj podrobni, pogleda video izdelka in slike in se običajno odloči za nakup brez naše pomoči. Seveda pa nudimo podporo za vprašanja tako na spletni strani v pogovornem okencu, kot tudi preko elektronske pošte, telefona, lahko pa se tudi oglasijo v naših prevzemnih prostorih in jim izdelke razkažemo. Ljudi, ki se želi z nami posvetovati o nakupu izbiri erotičnih igračk ni veliko, jim pa vsekakor z veseljem pomagamo z odgovori na njihova vprašanja in svetujemo pri nakupu preko spleta, elektronske pošte ali osebno.

Po čem je največ povpraševanja in kaj vse pravzaprav nudite?

Nudimo vse kar mora imeti sex shop. (smeh) Vse vrste erotičnih igračk, za moške, ženske in pare. Več vrst vibratorjev, dildov in masturbatorjev, erotične igračke novih inovativnih oblik in komplete erotičnih pripomočkov, ter vse za delovanje, higieno in vzdrževanje izdelkov, ki jih ponujamo. Za moške nudimo izdelke za boljšo in dalj trajajočo erekcijo, za ženske izdelke za lažje doseganje orgazmov. Posebno pzornost posvečamo tudi zdravju, zato imamo za ženske v ponudbi vaginalne kroglice različnih oblik in velikosti, za moške pa Bathmate vodne črpalke. V naši ponudbi imamo tudi erotična oblačila, kostume in dodatke, ter druge bolj spremljevalne izdelke kot so kondomi, lubrikanti in masažna olja.

Kaj menite, da bi morali pari imeti vedno doma na razpolago od spolnih igračk oz. kaj priporočate, da bi morala dva v intimnem odnosu preizkusiti?

Za tiste, ki še nimajo želje po uporabi erotičnih igračk je še ogromno izdelkov, ki jih bi priporočili za uporabo. Različni lubrikanti, masažna olja in zabavni izdelki, kot so igre, dišave in svečke je dobro hraniti v omari, saj bo zagotovo prišel njihov čas.
Vsem, ki bi želeli iti malo dlje priporočamo, da moški preizkusijo izdelke za boljšo in daljšo erekcijo, ženske pa za vzburjenje in močnejši orgazem. Vsi te izdelki pridejo v gelih, sprejih, kremah oljih ali prehranskih dodatkih, tako da je izbira res velika.
Naslednji korak pa so seveda erotične igračke, ki so danes že izjemno inovativnih oblik, tudi takšnih da jih lahko dva uporabljata med spolnim odnosom. Dva izdelka, ki bi ju tukaj izpostavili sta We-vibe in Tiani, obstaja pa seveda še več vrst. To so posebne vrste vibratorji, ki zaradi posebne manjše in specifične oblike, lahko bi rekli v črki U, materiala in delovanja služijo za užitek obeh, saj so namenjeni uporabi med spolnim odnosom.

Menite, da smo Slovenci med rjuhami v večini dolgočasni ali si spolnost znamo in upamo popestriti?
Menim, da nismo dolgočasni in si znamo popestriti spolno življenje. Če nič drugega o tem priča naša naraščajoča prodaja (smeh) in pa vedno večja konkurenca sex shopov v Sloveniji, torej povpraševaje vsekakor je. Rekla bi, da samo neradi govorimo o spolnosti v širši družbi, ker to ni v navadi in smo tukaj morda nekoliko bolj zadržani. Zagotovo pa je pomembno, da poteka odprt in iskren pogovor med dvema v intimnem odnosu.

Ali je veliko takšnih, ki izražajo svoje fetiše? S kakšnimi se največ srečujete?
Zelo odvisno od tega kaj si predstavljate pod pojmom fetiš. Ob izjemni popularnosti knjige Petdeset odtenkov sive je narastla prodaja pripomočkov za privezovanje, analne spolne igračke, biči in lopatke. Vendar temu nebi rekli, da gre za fetiš ampak bolj eksperimentiranje, kar ima lahko izjemno pozitiven učinek na odnos dveh oseb. Da bi z nami ljudje delili svoje fetiše in povpraševali po nekih specifičnih izdelkih se ne dogaja pogosto, kar pa ne pove nič o tem kakšne fetiše imamo v privatnosti svojega doma. Samo po prodaji določenih izdelkov pa ne upamo soditi o kakršnih koli fetiših drugih.

Kaj bi rekli vsem tistim, ki se sramežljivo odpravijo v trgovino s spolnimi pripomočki?
Da se jim ni potrebno sramežjivo odpraviti v trgovino, ker so Skrivnosti.com spletni sex shop z izjemno veliko ponudbo, podrobnimi opisi in fotografijami in hitro dobavo, ki jo lahko obiščejo preko svojega računalnika v udobju doma.  V kolikor imajo kakšna vprašanja smo dosegljivi tako preko elektronske pošte kot tudi telefona, ni pa nikakršnega razloga za sramežljivost, če se odločijo za obisk naših prevzemnih prostorov, ker mi smo vsak dan tam, imamo naše izdelke tudi doma v uporabi in nam ni prav nič nerodno to tudi povedati in svetovati.

Ali je kaj takšnega, kar bi morali vsi vedeti, pred uporabo spolnih igračk? Kje se najpogosteje »zalomi«?
To da so baterije prazne. (smeh) Vsekakor je ob nakupu potrebno misliti tudi na pravilno uporabo, zato priporočamo, da vse izdelke, ki “sodijo” zraven kot je lubrikant, baterije, čistilec igračk, vzamejo že ob nakupu samega izdelka, šele potem je lahko uporaba tako zadovoljiva kot je obljubljeno. Potrebno je seveda izbrati pravo erotično igračko vendar ob veliki izbiri in kategorijah na naši spletni strani, ki vas vodijo skozi njo, to običajno ni težava, seveda pa tudi mi z veseljem priskočimo na pomoč.
Spolne igračke zagotovo niso za vse, vendar ponujamo ogromno različnih izdelkov, ki lahko izboljšajo spolno življenje tudi tistih, ki morda niti ne vedo, da bi bila sprememba rutine zelo dobrodošla.

Morda še kakšen vaš nasvet, namig za boljšo spolno izkušnjo?
Vsekakor je pogovor s svojim partnerjem na prvem mestu. Ljudje si nikakor ne znamo zapomniti, da nam drugi, še tako bližnji ne morejo brati misli. Vsak odnos je potrebno graditi in delati na njem, spolnost pa je del tega odnosa, ki pogosto ostane enolična in zanemarjena, kar lahko naredi veliko škode v odnosu. Že neka malenkost, kot je masaža s posebnim masažnim oljem in dišeča svečka na nočni omarici lahko naredita veliko razliko in popestrita vsakdan.

Prejšnji članek
Naslednji članek

Povezani članki

Zadnji članki

Tehnični pregledi Avto Krka svetujejo: Pomembnost zavor v prometu in njihov vpliv na vožnjo

Promet je kompleksen sistem, kjer številni dejavniki vplivajo na varnost vseh udeležencev. Medtem ko so vozila postala nepogrešljiv del sodobnega življenja, je ključnega pomena,...

Ujemite lepoto novoletne okrasitve

Veseli december in z njim praznično vzdušje že močno trkata na vrata. V kuhinjah diši po piškotih, otroci že pišejo prva pisma trem dobrim...

Hitro do kakovostnih zdravstvenih storitev z Zdravstveno polico

Si tudi vi želite, da bi do zdravstvene storitve prišli, takoj ko jo potrebujete? Z zavarovanjem Zdravstvena polica Varuha zdravja, Vzajemne, boste za specialistično...

Proč z okužbami

V času, ko se nas lotevata prehlad ali gripa, je dobro okrepiti imunski sistem z antioksidanti. Uživanje vitamina C, limoninega in drugih antioksidantsko bogatih...

Goriva Q Max poganjajo vaše življenjske poti

Z menjavanjem letnih časov se spreminjajo vozne razmere na cestah. Iz Petrola vas z visokokakovostnimi gorivi Q Max tudi v zimskem času vabimo na...

6 astroloških znamenj, ki bodo v jeseni našla partnerja

Katera astrološka znamenja so v jeseni bolj nagnjena k temu, da najdejo partnerja za resno zvezo? In kako ti lahko pri iskanju pravega partnerja...

Sobivanje tradicionalnih finančnih inštitucij in fintech izvajalcev

V zadnjih letih smo bili priča motnjam na trgu finančnih storitev, ki so jih povzročili fintech izzivalci. Tradicionalni ponudniki storitev se soočajo z resno...

Fjällräven razkriva: Boji proti škodljivim PVC kemikalijam še trajajo

Pričakuje se, da bodo PVC materiali leta 2025 prepovedani tako v Kaliforniji kot v EU. Toda za Fjällräven vprašanje glede škodljivosti PVC ni novo....

Kaj storiti, da bo mokro čiščenje še boljše?

Odkar so pridobili sposobnost brisanja tal z vlažno krpo, so priljubljeni robotski sesalniki iRobot Roomba postali še boljši domači pomočniki. Da pa bodo tla...

Ne dovolite, da bi vaše podjetje postalo Nokia v dobi iPhone-a

A se spomnite časa, ko smo vsi imeli v rokah telefon znamke Nokia? Nokia je bila takrat sinonim za mobilno komunikacijo in njena delnica je...