Iz srca hvala!

4 ogledov

Slovenijo so v noči iz 3. na 4. avgust 2023 zajele najobilnejše padavine v zgodovini naše države, ki so povzročile poplavljanje rek, divjanje hudourniških voda in proženje plazov, slabo vreme zadnjih dni pa grozi tako že prizadetim območjem kot tudi doslej neprizadetim območjem.

Naši prostovoljci so na terenu že četrti teden: poskrbeli oz. pomagali so pri evakuaciji in nastanitvah, dostavljajo in razdeljujejo ustekleničeno vodo, hrano in higienske pripomočke tudi na najbolj nedostopna področja, nudijo prvo pomoč in (laično) psihosocialno podporo. Po prvih ocenah in poročilih so naši prostovoljci na terenu pomagali in oskrbeli skoraj 30 tisoč ljudi.

Na pomoč so se nemudoma odzvala številna nacionalna društva Rdečega križa in tudi Mednarodna federacija Rdečega križa in Rdečega polmeseca (IFRC), z donacijami, tako finančnimi in materialnimi, so nam pomagala domača in tuja podjetja ter seveda ogromno posameznikov, ki so prispevali vsak po svojih najboljših močeh – bodisi s finančnimi transakcijami ali SMS sporočili. Ob tej priložnosti se še enkrat zahvaljujemo prav vsem.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi