Domov Priporočamo Izboljšajte svoje zdravje in počutje s pomočjo eteričnih olj!

Izboljšajte svoje zdravje in počutje s pomočjo eteričnih olj!

3 ogledov

Eterična olja so naravne spojine, ki pomagajo k ravnovesju in zdravemu delovanju vseh naših telesnih sistemov. Uporabljamo jih za izboljšanje našega splošnega počutja, vplivajo na naša čustva in živčni sistem, nas razveselijo, pomirijo, pomagajo k večji energiji ali koncentraciji. Vplivajo blagodejno na naš dihalni sistem, podpirajo zdravo delovanje imunskega sistema. Blažijo nelagodja v mišicah in pozitivno vplivajo na zdrav izgled kože.

Eterična olja so vsestranska – blagodejno vplivajo na kožo, telo in um. Nekatera EO uporabljamo zgolj zato, ker nam dišijo, druga pa zaradi njihovih koristnih, torej terapevtskih lastnosti. Nekatere pa iz obeh razlogov – to so funkcionalne kreacije, ki lepo dišijo in pomembno prispevajo k celotnemu učinku izdelka.

Da boste sami potrdili kako močno vpliva vonj na nas si predstavljajte nek dogodek, povezan z nekim vonjem, na primer pomarančo, cimetom, sivko, borovcem, rožmarinom… Ta vonj vas bo spomnil in povezal z nekim krajem, dogodkom, osebo ali situacijo. Občutek bo pozitiven ali ne. Ta vonj bo ostal v vas in ko ga boste kasneje zavonjali, ga bo vaša podzavest povezala s to isto pozitivno ali negativno izkušnjo.

Na primer: nekdo bo rekel, da sivka diši po morju, da ga spominja na izlet po Dalmaciji, Istri, Krasu, Toskani ali Provansi in s tem doživlja pozitivne občutke. Drugi pa bo rekel, da mu sivka smrdi po nečem kar dajejo v omaro proti moljem. EO imajo močen učinek na našo psiho in na to kako se ob nekem vonju počutimo. Govorimo o psihofarmakološkim učinkih aromatskih molekul v možganih.

Eterična olja so koncentrirani izdelki, zato jih ne nanašamo direktno na kožo, temveč jih dodamo v poljubno nosilno rastlinsko olje in nato nanesemo na kožo. Izjema sta sivka in čajevec. Eterična olja niso topna v vodi. Če jih na primer kapnemo v vodo, bodo kapljice plavale na površju in tako bodo nerazredčene pristale na naši koži. Previdni moramo biti tudi na to, da ne zaidejo v oči, nos in usta. Za uporabo eteričnih olj potrebujemo kar nekaj znanja, zato imamo pri nas že pripravljene izdelke:

OSVEŽILEC ZRAKA bo v trenutku odišavil, osvežil in razkužil vaš prostor, hkrati pa bo vplival na vaše zdravje in razpoloženje;

MASAŽNA OLJA so tudi negovalna olja, namenjena profesionalni negi v masažnih salonih in medicinskih centrih ali za uporabo doma. Masaža ima vrsto blagodejnih učinkov, z eteričnimi olji pa te učinke še povečamo, saj vemo, da imajo močne terapevtske učinke;

KOPELI – oljne in emulzijske kopeli, skrbno pripravljene za posamezen namen ali težavo, poskrbijo za sprostitev, poživitev, ogrevanje, razstrupitev, blagodejno vplivajo na dihala in sprostijo napete mišice;

PILINGI naj postanejo vaš tedenski ritual. Z njimi boste odstranili odmrle kožne celice in nečistoče, po uporabi pa bo koža prekrvavljena, gladka in nahranjena. Izbirate lahko med raznimi učinki posameznega solnega pilinga, ki so lahko boj proti celulitu, sproščanje napetih mišic, poživitev ali pomiritev.

HLADNO STISKANA BIO OLJA IN MASLA so najbolj priljubljene sestavine za nego kože, za odstranjevanje ličil, masažo ali kot obloga za lase. Z njimi negujemo dojenčke od njihovega rojstva dalje.

EMULZIJE ZA SAVNE so nepogrešljive pri ustvarjanju svojega lastnega velnesa. Zaradi terapevtskih učinkov eteričnih olj bo učinek še večji in prijetnejši. Zaradi njihove naravne sestave jih lahko uporabite tudi v kopelih.

– terapevtske učinke ETERIČNIH OLJ si preberite na https://www.kanani.si/etericna-olja

Naši izdelki vsebujejo naravna rastlinska in eterična olja. Za dodatne informacije nam pišite na info@kanani.si.

Kanani cosmetics, www.kanani.si

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi