Domov ZdravjeZdrave novice Knjižne novosti: Diabetična mala kosila, prigrizki in sladice

Knjižne novosti: Diabetična mala kosila, prigrizki in sladice

6 ogledov

Na police knjigarn je prišla nova diabetična kuharica avtorice Darje Lovšin, ustanoviteljice Zavoda Diabetes in dolgoletna urednica revije Dita. V njeni bibliografiji je že vrsta diabetičnih priročnikov, denimo Prvi teden je najtežji, Kuhamo po diabetično, 101 odgovor na vprašanja o diabetesu in Veliki kuharski vodnik za diabetike in ostalo sorodstvo. Strokovno recenzijo za kuharico Diabetična mala kosila, prigrizki in sladice je prispevala mag. Nataša Trtnik, vodja programsko dietetskega oddelka službe bolniške prehrane v UKC Ljubljana: »V našem kuharskem prostoru potrebujemo predvsem knjige s preskušenimi recepti, ki temeljijo na zdravih in hkrati vsesplošno dostopnih živilih, da lahko tudi neizkušeni kuharji in nekoliko slabši poznavalci zdravega načina prehranjevanja pripravijo okusen in hkrati zdrav, prehransko uravnotežen obrok. In prav to je glavna odlika knjige Mala kosila, prigrizki in sladice. Ob njenem prebiranju sem z veseljem in olajšanjem ugotovila, da knjiga ni zgolj še ena v poplavi klasičnih novodobnih kuharic, ampak se bere kot roman o ljubezni in spoštovanju do hrane z zavedanjem pomembnosti zdravega prehranjevanja.«

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi