Domov ZdravjeZdrave novice MARIFIT Koencim Q10 DE

MARIFIT Koencim Q10 DE

10 ogledov

MARIFIT Koencim Q10 DE vsebuje ubidekarenon (koencim Q10) svetovno znanega proizvajalca Kaneka, za katerega velja, da proizvaja eno najčistejših oblik koencima Q10 na svetu. Proizvodnja poteka s fermentacijo s kvasovkami in ne z bakterijami ali s pomočjo tobaka, kar jim omogoča proizvodnjo bio-identične oblike telesu lastnemu Q10. Ubidekarenon v našem izdelku ustreza strogim zahtevam monografije iz Evropske farmakopeje. V izdelku je v obliki oljne suspenzije, ki ima boljšo biološko uporabnost od kristalinične oblike, obenem pa je za to obliko narejenih tudi največ študij.
Koencim Q10 v telesu sodeluje v procesu nastajanja celične energije. Največja raven koencima Q10 v telesu je v energetsko potratnih organih, kot so srce, možgani, ledvica in jetra. Koencim Q10 sicer telo lahko sintetizira samo, vendar z leti njegova sinteza v telesu upada, povečane potrebe pa so pri športnikih. Izdelki s koencimom Q10 se še posebej priporočajo skupini ljudi, ki jemljejo statine, saj ti zavirajo sintezo koencima Q10 v telesu.

Mehka kapsula je iz rastlinskih virov in je primerna tudi za vegetarijance. Poleg ubidekarenona sta v izdelku prisotna še vitamina D in E. Koencim Q10 ima v telesu tudi funkcijo regeneracije vitamina E, ta pa ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vitamin D prispeva k delovanju mišic, ohranjanju zdravih zob in kosti ter ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.
Izdelek prav tako ne vsebuje sladil, arom, laktoze in glutena, pakiran pa je v pretisni omot, ki ščiti vsako kapsulo posebej pred zunanjimi vplivi.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi