Domov ZdravjeZdrave novice Velika noč – nagradna igra

Velika noč – nagradna igra

8 ogledov

Dragi prijatelji,

 

vsi, ki boste do 21.4.2014 všečkali naš facebook profil in delili objavo boste sodelovali v naši velikonočni nagradni igri!

Izmed vseh bomo izžrebali 6 srečnežev, kateri boste prejeli paketek začimb SONNENTOR!

 

 Paket vsebuje:

* SONNENTOR Bio Rumena ogrščica (gorčica), 120 g

* SONNENTOR Bio Piment celi, 35 g

 

 

Dan Jezusovega vstajenja

Velika noč je krščanski praznik, ob katerem slavimo Jezusovo vstajenje od smrti. Datum praznovanja se vsako leto spreminja, saj se določi glede na prvo nedeljo po prvi pomladni polni luni. Tako je lahko velika noč med 22. marcem in 25. Aprilom.

Po tradiciji se naj bi se na velikonočni petek izogibali uživanju mesa, na veliko soboto pa se pripravijo košarice, v katero naložimo dobrote(suho meso, pirhi, hren, potica …) in jih odnesemo do cerkve ali kapelice, kjer jih duhovnik blagoslovi. Naslednji dan se običajno zberejo skupaj družine in ob zajtrku te dobrote zaužijejo.

Značilno za velikonočni čas je tudi barvanje pirhov. Obstaja precej načinov, s katerimi lahko jajčka okrasimo (z umetnim barvami, voščenkami, nalepkami, servetami, lahko pa jih obarvamo tudi naravno z rdečo peso, čebulnimi olupki ali celo vinom). Idej je neskončno, zato si letos vzemite kakšno literaturo ali pa preglejte internetne strani in si pripravite ustvarjalen dan, ob katerem bodo nastali čudoviti, pisani, živahni pirhi.

 

Pa prijetne prihajajoče praznike vam želimo 😉

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi