3.1 C
Ljubljana
torek, 29 novembra, 2022
0,00 €

V košarici ni izdelkov.

Vitamini v liposomski obliki dokazano bolj učinkoviti pri dvigu imunskega sistema

Kaj so liposomski vitamini?

Nenehno smo bombardirani z novimi informacijami o najnovejši in najboljši tehnologiji, ki nam lahko olajša življenje. Če ste bili v koraku z novostmi, ste zagotovo slišali za liposomski sistem dostave hranil, vitaminov in mineralov direktno v celico.

Tudi v materinem mleku so liposomi. Liposomi so naravne strukture lipidov, ki se tvorijo v vodi. Mleko sesalcev jih vsebuje in še več, kot zanimivost, ko doma pripravljate fižolovo juho in če jo zmešate z vašim paličnim mešalnikom, dobite kar nekaj liposomov, ki v vaše telo vnašajo hranila.

Torej, ne bojte se liposomov, v primerjavi z ostalimi prehranskimi dodatki, gre le za dodatke, ki se veliko bolje izkoristijo, skratka vaše telo jih zares uporabi.

Kaj je liposom?

Liposom je mikroskopski mehurček, sestavljen iz vodnega jedra in fosfolipida, iz istega materiala iz katerega je sestavljena naša celična membrana. Te mehurčke napolnimo z molekulo, npr. vitaminom C, za katerega želimo, da ga bo telo zlahka absorbiralo (izkoristilo). Liposomi so idealni za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, saj jih črevesje zlahka vsrka, ob tem pa se istočasno vsrkajo dodatne snovi, ki so v vodnem mehurčku (vitamini, minerali). Pri ostalih prehranskih dodatkih pa encimi v ustih in želodcu, prebavni encimi, žolčne soli in različna črevesna flora zelo oslabijo hranila, preden se dokončno presnovijo v jetrih in so na voljo telesu.

Liposomi se absorbirajo tako, da se preprosto stopijo v človeško celico, in sicer zato, ker imajo zunanjo plast (membrano), ki je sestavljena iz enakih fosfolipidov, kot tudi celična membrana. Liposom in celica se v bistvu združita kot dva mehurčka, ko se dotakneta drug drugega. Zmeša pa se tudi vsebina obeh kroglic in to je tisti neverjeten način, po katerem se vitamin ali mineral v liposomu neposredno dostavi v celico.

Hranilo je »snov, ki zagotavlja hrano, ki je bistvena za rast in vzdrževanje življenja«. Hranilo v liposomu na zgornji sliki je vitamin, mineral ali koencim, ki ga jemljete za izboljšanje kakovosti življenja. Pri jemanju katerega koli dopolnilnega izdelka je za vas verjetno pomembno, da v celoti izkoristite vsakodnevno jemanje. Sicer pa, kaj je smisel? Zato je sistem dostave, ki se uporablja za vnos hranil v vaše telo, enako pomemben kot dodatek, ki ga jemljete.

Hidrofilna glava in hidrofobni rep skupaj delujeta, da najdeta pravo celico, v kateri se raztopita, in hranilo preneseta do končnega cilja. Ta sistem dostave poveča biološko uporabnost hranila v telesu. Prav tako zmanjša možnost izločanja hranil, ki jih redno jemljete. Na splošno se je izkazalo za zelo učinkovit način, da minerale, vitamine in koencime varno pripeljete tja, kamor morajo priti v vašem telesu.

Prednosti liposomov:

odlična absorpcija (vsrkavanje)

dostava vitaminov/mineralov direktno v celico

ohranijo zaščito celic pred poškodbami prostih radikalov

kot nalašč za uporabnike visokih odmerkov

uporaba BREZ želodčnih težav

podpora splošnemu zdravju – na podlagi znanstvenih raziskav dosežene neverjetne koristi za zdravje

za celotno družino

proizvedeni v Evropi

Povečanje biološke uporabnosti sestavin v liposomski obliki

Biološka uporabnost se nanaša na količino sestavine, ki je po zaužitju na voljo v krvnem obtoku. Na primer, če zaužijete 100 mg vitamina C, bo zaznavna količina v krvi pokazala njegovo biološko uporabnost. Bližje ko je biološka uporabnost določene sestavine 100 %, globlji je njen učinek. To je zato, ker bo več sestavine lahko doseglo mesto delovanja.

Običajen vitamin C v primerjavi z liposomskim vitaminom C

Absorpcija ali izkoristek običajnega vitamina C je 20%, absorpcija liposomskega vitamina C je med 90 in 95%.

Absorpcija ali izkoristek običajnega vitamina C je 20%, absorpcija liposomskega vitamina C je med 90 in 95%.

Idealni liposomski trojček za dvig imunskega sistema v prihajajočih hladnih mesecih

Jesenski čas je čar barvitosti, priprave narave in nas samih na zimski, hladnejši čas. Vsi potrebujemo okrepitve, pa najsibo to imunskega sistema ali nekaj vetra v jadra, da se soočimo z vsemi poslovnimi in dnevnimi izzivi, ki nam prihajajo nasproti.

Danes smo neprestano v stresnih situacijah. Majhni otroci, ki potrebujejo našo pozornost, čustveni stres s partnerjem, nezadovoljstvo in pretirano dela v službi, popoldanske aktivnosti otrok.

Naše telo se bori in trudi zdržati vse te stresne situacije. Pomagajmo mu dvigniti raven imunosti!

Ekolife natura liposomski C+D+Cink, 21 vrečk x 5g – prehransko dopolnilo v obliki praška s sladili 1 vrečka vsebuje 1000mg vitamina C, 25mcg vitamina D3 in 15mg cinka. V priročni TO-GO embalaži.

1 vrečka vsebuje 1000mg vitamina C, 25mcg vitamina D3, in 15mg cinka.

Nepogrešljiv trojček, ki pripomore k boljšemu imunskemu sistemu.

Priporočljiva uporaba pri večjih psihičnih in fizičnih naporih, pri pogostih ponavljajočih okužbah, pri intenzivnem ukvarjanju s športom in v sezoni prehladnih obolenj.

Vodotopni praški so praški, ki se enostavno raztopijo v vodi. Gre za priljubljeno obliko prehranskega dopolnila, pakiranega v dnevno odmerjenih vrečkah.

C I o vitaminu C

Vitamin C ali askorbinska kislina sodeluje v številnih bioloških procesih. Naše telo ga ni sposobno proizvajati samo, zato ga moramo vnesti s primerno prehrano. Deluje kot antioksidant in tako telo ščiti pred prostimi radikali, ki neprestano nastajajo v telesu. Vitamin C sodeluje tudi pri tvorbi kolagena, ki je nujen za normalno delovanje žil, dlesni, kosti, hrustanca, kože in zob. Vlogo ima pri delovanju imunskega sistema, normalnemu psihološkemu delovanju, prispeva tudi k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti. Vitamin C pripomore k boljši absorpciji železa.

D3 I o vitaminu D

Ali ljudsko sončni vitamin. Koža sama ne more proizvesti vitamina D, če je zaščitena z oblačili ali namazana s kremo z zaščitnim faktorjem 15, ki pri otrocih celo drastično zmanjša sposobnost kože proizvajanja vitamina D za kar 95%. Tudi večina starejših ljudi, ki zaradi fizične nezmožnosti, ne prejmejo dovolj sončnih žarkov, trpijo za pomanjkanjem vitamina D. Vitamin D ima vpliv pri skoraj vseh kemičnih procesih v telesu in skoraj vse naše celice imajo receptorje za vitamin D.

Vitamin D igra ključno vlogo pri normalnem delovanju imunskega sistema, skrbi za primerno raven kalcija v krvi in podpira zdravje kosti in zob. Pomembno vlogo igra pri procesu celične delitve.

Cink I o cinku

Cink je mineral s pomembno in raznovrstno vlogo v organizmu, prisoten je v vseh tkivih v telesu. Je nujen element za normalno rast in razvoj, kognitivne funkcije, ohranjanje plodnosti, celjenje ran in ustrezno delovanje imunskega sistema. Prispeva k ohranjanju zdravih kosti, vida, las, kože in nohtov.

Potrebe po cinku se lahko povečajo pri ljudeh s slabo absorpcijo hranil (prebavne bolezni), vegetarijancih (potrebe po cinku se lahko povečajo celo za 50 %, ker prehrana vsebuje več fitinske kisline, ki omejuje biorazpoložljivost cinka) in alkoholikih (etanol zavira absorpcijo cinka). Potreben je za tvorbo DNK. Ima pomembno vlogo pri presnovi mikrohranil, maščobnih kislin in vitamina A. Tole ga potrebuje tudi za sintezo beljakovin.

Poskrbimo letos dovolj zgodaj, da pripravimo naš imunski sistem, da bomo v zimskih in prazničnih časih res uživali.

Saj veste, vse je odvisno od nas samih.

Srečno.

Ekolife natura

Povezani članki

Zadnji članki

Kako hitro in enostavno do družinskega zdravnika?

Prisluhnili smo aktualnim izzivom in zasnovali asistenčno storitev v okviru Premoženjskega zavarovanja DOM 𝗭𝗱𝗿𝗮𝘃𝗻𝗶𝗸 𝗻𝗮 𝗱𝗮𝗹𝗷𝗮𝘃𝗼. Spoznajte ga in se prepričajte, da je zares...

#OkvirPomoči: Zmagovalne trajnostne ideje smo našli v Sloveniji, Srbiji in Črni gori

»Navdušeni in ponosni smo, da smo lahko s projektom #OkvirPomoči v svoji domači regiji, Jugovzhodni Evropi, tokrat spodbudili razmišljanje o trajnostni prihodnosti in poiskali...

Polna hiša otrok in hišnih ljubljenčkov, obiski pa na poti? Brez skrbi, očistite jo en, dva, tri.

Prikimajte, če vam je znan naslednji scenarij. Polna hiša otrok, razmetane igrače, povsod dlake hišnih ljubljenčkov, obiski pa pridejo čez eno uro. Izjemno stresna...

Zdaj je pravi čas, da si omislite nov telefon, pametno uro ali slušalke

Iščete nov zmogljiv pametni telefon, napredno športno pametno uro ali morda slušalke s kristalno čistim zvokom? Huawei v svojem naboru ponuja vse našteto in...

Black Friday ponudba za vaš najljubši oddih na toplem blizu doma

Rezervirajte svoje prve počitnice v 2023 sedaj! Ste pripravljeni, da odkrijete svojo novo najljubšo počitniško destinacijo? Bi se prepustili mineralnemu wellnessu ali pristni lokalni kulinariki...

TO so fotografije, narejene v podzemni jami s Huawei Mate 50 Pro? Uau!

Peter Gedei je ime, ki v zavest marsikaterega jamarja v Sloveniji prikliče pravljične prizore podzemlja. Večkrat nagrajen na domačih in mednarodnih jamskih natečajih, svoje...

Ko vas koža srbi in se lušči

Ko vas koža srbi in se lušči, ko vas lasišče srbi in nastaja prhljaj. Velikokrat tako opišejo težavo posamezniki, ko jim dermatologi postavijo diagnozo seboroični dermatitis. ­­­­­­­­­Seboroični...

5 lastnosti dobre zimske obutve!

Čeprav nas je topla jesen dolgo razvajala, je sedaj nedvomno tu zima, ko ima pri izbiri obutve poleg udobja bolj kot kdajkoli odločilno vlogo...

Od bogov dan sadež

V zadnjem delu jeseni, v katerem se nahajamo, je večina sadežev že pospravljenih. Obstaja pa še en sadež, ki običajno dozori prav v prvi...

Pred odvisnostjo ni varen nihče

Ko govorimo o težavah z odvisnostjo, verjetno večina najprej pomisli na odvisnost od psihoaktivnih substanc. Dejstvo pa je, da se je realnost spremenila in...