Se pripravljate, da bi sami skuhali in pripravili romantično večerjo? Ni se treba truditi z zahtevnimi jedmi. Dovolj je, da odprete steklenico vina, prižgete svečke in romantično glasbo. Včasih je potrebna le malenkost, da naredi čudež …
Marjetka Založnik, strokovnjakinja za zdravo prehrano
Specite najljubše pecivo svoje ljubljene osebe, saj boste s tem vaši najdražji osebi pokazali, da vam je zanjo res mar. V peko je namreč treba vložiti kar nekaj časa in truda. Tudi če sladica ne bo popolna, ne pozabite, da je namen tisti, ki šteje. Ponujamo vam dve ideji. Preprosti kombinaciji, ki vedno prepričata.
Sveže jagode, prelite s slastno čokolado.
Jagode in čokolada
Sestavine:
– 550 g svežih jagod
– ¼ skodelice stopljenega kokosovega olja
– ¼ skodelice kakava v prahu
– 2 mali žlički agavinega sirupa
Stopljeno kokosovo olje zmešamo s kakavom in agavinim sirupom. Jagode, ki smo jih prej hranili v hladilniku, pomakamo v tekočo čokolado in jih odlagamo na papir za peko. Postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi in presenetimo svojega dragega ali drago.
MOUSSE IZ BELE ČOKOLADE Z MALINO
SESTAVINE:
• 150 g svežih malin
• 4 žlice želirnega sladkorja
• 150 g grškega jogurta
• 125 g mascarpone sira
• pol zavoja naravne arome limone
BEL ČOKOLADNI MOUSSE:
• 250 g bele čokolade
• 2 jajci
• 2 žlici kokosovega sladkorja
• 2 žlici kokosovega mleka
• 150 ml kokosove smetane
• pol zavoja burbonske vanilije
DEKORACIJA:
• maline
• nastrgana bela čokolada
POSTOPEK:
1. Najprej se lotimo priprave spodnje plasti iz malin.
2. Maline in želirni sladkor mešamo v kozici, da zavrejo ter jih damo na hladno, da se ohladijo.
3. V drugi posodi zmešamo grški jogurt, mascarpone ter limonino aromo.
Ko so maline ohlajene, v maso dodamo še to.
4. Vse skupaj nadevamo v kozarčke do polovice in damo v hladilnik.
5. Naredimo še mousse iz bele čokolade. Ločimo beljake in rumenjake.
6. Beljake stepemo v čvrst sneg in med mešanjem dodamo 1 žlico kokosovega sladkorja. Ko je stepen, ga damo na stran.
7. Kokosovo smetano stepemo in jo damo na stran.
8. Rumenjake, 1 žlico kokosovega sladkorja in kokosovo mleko stepamo nad paro, odstavimo, dodamo na koščke narezano belo čokolado in mešamo, dokler se čokolada ne stopi. Vse skupaj ohladimo na sobno temperaturo.
9. Nato v zmes na rahlo vmešamo sneg in kokosovo smetano.
10. Maso nadevamo v kozarčke, po vrhu pa okrasimo z malinami in nastrgano belo čokolado. Kozarčke do postrežbe hranimo v hladilniku.