Domov Aktivno življenje ODBOJKA NA MIVKI ZA TISTE, KI SE RADI DRUŽIJO…

ODBOJKA NA MIVKI ZA TISTE, KI SE RADI DRUŽIJO…

6 ogledov

b2ap3_thumbnail_Beach_volleyball_poland1_20140710-220742_1.jpg

Ker je trenutno poletni čas, ki je namenjen sproščanju in zabavi bo tudi moj  blog temu primeren.

V blogu bom pisal o tistem popularnem »poletnem« športu. Saj veste… Žoga, lepa dekleta, mrzla pijača in slikana narava iz vaših dnevnih sob. Povezan je z mivko in igrajo ga lahko vsi, ki imajo osnovno odbojkarsko znanje. Spremlja ga glasbena zabava in prijetno sproščanje, ki ga ustvari narava, igralci in sončni žarki… To je Beachvolleyball ali odbojka na mivki.

Spomnim se, kako sem se lani udeležil svojega 1. turnirja mešanih trojk. Navdušenje nad samo igro, dogajanjem in atmosfero me je prevzelo. Tako sem tekom poletja  odigral  16 turnirjev po celotni Sloveniji. Slovenija je naravnost čudovita. Raznolikost narave zmešana z vročo mivko in ležanjem pod milim nebom ob tem pa čakaš na dvoboj z nasprotnikom s katerim si srkal hladno pivo. Vse to, me je vsak vikend  vodilo po turnirjih v odbojki na mivki. To je dopust razdeljen na vikende, ki se združijo v kopico spominov. Pa sem imel konec poletja obilen trebuh od sladoledov, morske hrane in žara? Kakšne mišice sem imel… Poditi se za žogo na mivki  pod vročim soncem se sliši naravnost antikalorično!

Šport in zabava sta tisto kar iščem in v čemer uživam.

Da boste lažje razumeli o čem govorim bom opisal potek in organizacijo turnirjev.

Turnirji, ki se organizirajo po Sloveniji so namenjeni moškim in ženskim parom. To so lahko profesionalne ekipe, ki so registrirane pri Odbojkarski zvezi Slovenije in se borijo za naslov državnega prvaka ali rekreativci, ki so željni športa in izzivov. Obstaja kategorija mešanih parov ali trojk, ki so trenutno tudi najbolj popularni. Rekreativno pomeni, da ne smejo igrati igralci 1. ali 2. odbojkarske lige ali tisti, ki igrajo državno prvenstvo v odbojki na mivki.

Kategorija mešanih trojk pomeni, da mora biti v ekipi najmanj ena ženska. Vsi vemo, da ženske popestrijo moška življenja in tako je tudi v odbojki na mivki.

Turnirji potekajo povsod po Sloveniji. Na turnir se prijavite preko spleta ali pokličete organizatorja. Ob prihodu na turnir plačate prijavnino, katera praviloma znaša med 15 in 30 evrov na ekipo. V prijavnino je všteto igranje, topel obrok in spremljajoči program. Nagrade so večinoma denarne in se izplačajo iz prijavnin. Podeljujejo se tudi diplome, pokali in praktične nagrad.

Upam, da sem vas prepričal, da se udeležite kakšnega turnirja in se pozabavate v družbi novih ljudi ter  izboljšate svoje odbojkarske veščine.

Tudi zaslužite lahko, če se udeležujete večjih rekreativnih turnirjev, kjer nagrade znašajo tudi do 1000 evrov na ekipo. Vendar je namen turnirjev popularizacija odbojke na mivki ter druženje tistih, ki imajo radi zabavo in šport.

Pa upam, da se vidimo!

 

Na FB ali spletni strani mivka.si imate objavljene turnirje…

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi