Domov ZdravjeZdrave novice Poletna nagradna igra z Malinco – masaža namesto protivnetnih zdravil

Poletna nagradna igra z Malinco – masaža namesto protivnetnih zdravil

5 ogledov

Masaža namesto protivnetnih zdravil?

Masaža pomaga sprostiti in ublažiti bolečino v poškodovanih mišicah. Še posebej pri športnikih masaža uspešno odpravlja težave z mišicami, poleg tega tudi pospešuje obnovo. Strokovnjaki iz McMaster Univerze v Hamiltonu so celo dokazali, da masaža vpliva na mišice podobno kot protivnetna zdravila.

Znanstveniki so preiskovali primere moških pred vadbo in nato dve uri in pol po vadbi, ko so bili že krepko utrujeni in izmučeni. Raziskava je potrdila, da je masaža prinaša precej koristi in da predstavlja dobro metodo za doseganje pozitivnih učinkov, zato jo priporočajo v medicinske namene. Odkrili so celo, da naj bi protivnetni signali, ki se sproščajo ob masaži izboljšali sposobnost mišičnih celic, da proizvajajo nove mitohondrije, ki imajo nalogo spremeniti hrano v energijo. Ravno zato naj bi masaža pospešila okrevanje pri atletih in tudi drugih osebah, ki imajo poškodovane mišice.

 

Sodelujte v poletni nagradni igri z Malinco.si in si prislužite DARILNI BON za protibolečinsko, terapevtsko masažo hrbta pri MASAŽE – B.Z. Bučar Zdenka s.p., Ljubljana!

 

 

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi