Domov Aktivno življenjeOprema Otroške zimske radosti oblecite v topla oblačila

Otroške zimske radosti oblecite v topla oblačila

31 ogledov

Medtem ko večina odraslih ob nizkih temperaturah zavija z očmi in prosti čas najraje preživlja v udobju toplega doma, zima otrokom predstavlja neskončno možnosti za nove aktivnosti, raziskovanje in razigrano uživanje v pestrosti letnih časov. O pomenu gibanja na svežem zraku in aktivnem preživljanju prostega časa zunaj nima smisla razpravljati – nedvomno je gibanje eden izmed ključnih gradnikov imunskega sistema, za katerega si prav vsi starši želimo, da bi bil pri naših malčkih kar se da trden.

Na mraz po zdravje!

Pa se otrok na mrazu ne bo prehladil? Mraz ne bo povzročil viroze, za to je potreben virus, je pa ključnega pomena, da je otrok za zimske aktivnosti zunaj primerno oblečen. In vsekakor bo v raziskovanju, športu ali sprehodu bolj užival, če mu bo udobno in toplo. V času zimskih razprodaj lahko otroke precej ceneje opremimo za brezskrbno igro zunaj. Glede na precej tople in suhe jeseni, največkrat nakup ključnih zimskih kosov uspešno odlagamo do razprodaj.

Zimska oblačila so za starše ponavadi konkreten finančni zalogaj, zato se v nakupe podamo preudarno. Prav tako se otroška oblačila večkrat strgajo, otrok jih hitro preraste, vsi pa poznamo zgodbo o petih parih rokavic, ki se izgubijo ali založijo ob najbolj neprimernih trenutkih. Prav zaradi tega je ključno, da izberemo kakovostna in udobna oblačila, ki jih bo vaš otrok z veseljem nosil in v njih nabiral čudovite spomine na raziskovanje zimske narave in dogodivščine na snegu.

Zimska oblačila naj bodo lahka, otroka pa oblecite v slojih, da bo z lahkoto po potrebi oblekel/slekel plast oblačila in tako uravnaval svojo toploto. Termo spodnje perilo je osnova, prvi sloj, ki bo poskrbel, da bo lažje zadržal telesno toploto. Sledil bo sloj iz termo materiala, največkrat recikliranega poliestra, ki bo v svoja vlakna ujel zrak in tako ustvaril izolativni sloj. Bunda, polnjena s puhom ali poliestrom bo poskrbela, da ga med igro ne bosta motila veter in sneg. Seveda pred mrazom zavarujmo tudi glavo in roke.

Trendi razprodaj pri nas

Lili Novak vodja kategorije moda v Baby Centru je povedala, da se kupci čedalje bolj nagibajo k preudarnim in sprotnim nakupom in ne kupujejo več na zalogo. Vse prevečkrat se zgodi, da velikost ni več aktualna, ko pride čas za nošenje. Na zimskih razprodajah prodajo največ zimskih jaken, smučarskih oblačil, rokavic, pokrival in zimskih škornjev. V zadnjem času se zimsko obdobje in nižje temperature začnejo ravno v času razprodaj, pa tudi zimske počitnice so pred vrati. Ker je nakup smučarskih oblačil za starše finančno zelo obremenjujoč, se zato največkrat odločajo za nakup le-teh v času zimskih razprodaj.

In zakaj je nakupovanje otroških zimskih oblačil še zmeraj eno izmed tistih, ki jih največkrat opravimo v fizičnih trgovinah? »Starši vedo, da bodo v naših trgovinah našli kvalitetna, funkcionalna in udobna oblačila iz koži prijaznih materialov. Vse bolj iščejo oblačila iz ekoloških materialov (organski bombaž in artikle, ki imajo manjši vpliv na okolje).

Pri nakupu oblačil za na sneg jih zanima, kolikšna je prepustnost vlage, kakšna je zaščita pred vetrom, iščejo oblačila in obutev, ki so praktična za samostojno oblačenje oziroma obuvanje in otrok med igro ne ovirajo. Pri ponudbi funkcionalnih oblačil in obutve smo v Baby Centru zelo pozorni na to in se prilagajamo željam in potrebam staršev in malčkov. Moda in zveneče modne znamke pri otrocih niso tako pomembna, kot so pomembni udobje, kakovost materialov in krojev ter nudenje ustrezne pomoči pri izbiri in nakupu oblačil, kar lahko v naših poslovalnicah zmeraj dobijo,« je povedala Lili Novak.

Sneg spodbuja ustvarjalno igro

Igra zunaj je pozimi povsem drugačna. Ker so igrala na igriščih bodisi pomrznjena bodisi prekrita s snežno odejo, bodo otroci morali uporabiti svojo domišljijo, da bodo našli različne načine za igro. Igranje s snegom je odličen način, da otrok razvija svojo ustvarjalnost. Skupaj lahko zgradite snežaka, snežne utrdbe, gradove, priredite tekmovanje v kepanju, delate snežne angele … Seznam je neskončen! Zima povsem spremeni okolico in jo odene v plašč mističnosti. Bližnji park bo popolnoma spremenjen zaradi plasti snega, ivja in zmrznjenih luž. Pustite, da otrok raziskuje zimsko pravljico, ki jo nudi narava. Spodbujajte, naj opazuje gozdne živali in ptice ter skupaj z njim poiščite različne sledi v snegu. Prepričani smo, da boste s tem naredili veliko dobrega tudi zase in krepili odnose z vašim otrokom, hkrati pa ustvarjali nepozabne spomine.

O blagovni znamki Baby Center

Baby Center je zvest sopotnik staršev že več kot 30 let. Oblikovali so tri produktne linije – BC baby, BC play in BC style – in kupcem na pregleden način približali ponudbo, ki je na enem mestu ne boste našli nikjer drugje. Z veliko mero odgovornosti, izkušenj in strokovnosti se posvečajo celoviti ponudbi na enem mestu, poskrbijo za učinkovito ter skrbno svetovanje vse od časa nosečnosti pa do obdobja, ko otroci prestopijo prag zgodnjih najstniških let.

Baby Center ostaja prva izbira otrok in staršev. Postavlja jih v osrčje svojega delovanja in z njimi tke zaupanja vredne vezi, vse od vesele novice, da prihaja dojenček, pa do priložnostnih nakupov, ko iščete darilo za rojstni dan. Brezplačni Klub Baby Center združuje že skoraj pol milijona uporabnikov, ki so deležni posebnih klubskih ugodnosti. Izkoristite jih lahko v kar 55 trgovinah Baby Center po Sloveniji ter v spletni trgovini babycenter.si.

Naročnik oglasa je Sidera d.o.o.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi