Domov Aktivno življenjePotepanja Črno zlato iz Moravcev

Črno zlato iz Moravcev

52 ogledov

Terme 3000 – Moravske Toplice

Ko je oktobra 1960 iz poskusne naftne vrtine v Moravcih bruhnila termo-mineralna voda, si verjetno nihče od prisotnih ni predstavljal, da bo le leto pozneje tam stalo prvo uradno kopališče z osmimi kopalnimi kabinami. Danes, 60 let pozneje, so Terme 3000 – Moravske Toplice, ene največjih slovenskih term, ki s ponudbo v treh hotelih s termalnimi kopališči, termalnem parku, naselju prekmurskih hišk in bungalovov ter prostranem kampu pripovedujejo pristne zgodbe Prekmurja, ki temeljijo na blagodejni črni termo-mineralni vodi, ki ji upravičeno pravijo tudi »črno zlato«.

Edinstvena v svetovnem merilu

Moravska termo-mineralna voda je največje bogastvo Term 3000 – Moravske Toplice, kjer jo že 60 let uporabljajo predvsem za zdravljenje težav lokomotornega sistema in revmatičnih obolenj. Izbirate lahko med bazeni s filtrirano termo-mineralno vodo in kopelmi z nefiltrirano termo-mineralno vodo. Razlika nastane v načinu priprave vode, zato je voda v kopelih temnejša, kopelim pa pravijo tudi kopeli s črno vodo.

Blagodejni učinki edinstvene črne termo-mineralne vode:

  • tonizira in osveži organizem,
  • pomirja in pospešuje porjavitev kože na soncu,
  • pomiri in zmanjša živčno napetost,
  • izboljša prekrvavitev in pozitivno vpliva na kronične vnetne procese,
  • ima analgetski, protibolečinski učinek,
  • poživlja in osvežuje telo.

»Kopanje v termo-mineralnih kopelih s črno vodo priporočamo pri rehabilitaciji po poškodbah in operacijah gibalnega sistema, pri revmatičnih obolenjih, zdravi pa tudi nekatera kožna obolenja. Še posebej učinkovita je pri težavah s sklepi. Skupaj z zdravilnim blatom, peloidom, blaži bolečine in izboljša gibljivost, otekline sklepov se zmanjšajo, učinki pa se še povečajo v kombinaciji s fizioterapijo. Njeni blagodejni učinki pa se kažejo tudi na koži. Nefiltrirana črna voda kožo neguje, izboljšuje imunsko odpornost, vzpostavlja primerno ravnovesje in pospešuje njeno regeneracijo,« pravi Ranko Mudrinić, dr. med. specialist fizikalne med. in rehabilitacije v Termah 3000.

Wellness razvajanje z nefiltrirano črno termo-mineralno vodo

Termo-mineralna voda s svojo toploto in bogato kemijsko sestavo olajša marsikatero zdravstveno težavo, njene blagodejne učinke pa lahko izkusite tudi v številnih wellness storitvah. Vstopite v kraljestvo črnih kopeli v Medico – wellness centru Thermalium v Termah 3000, kjer lahko izkusite blagodejne učinke moravske termo-mineralne vode tako na zdravje kot lepoto in se pustite zapeljati njeni neizmerno bogati toploti. Prepustite se lahko tudi moči prekmurskih zelišč, ki so jih ujeli v negovalna olja, pilinge in kopeli, se sprostite se ob vonju Prekmurja ali začutite energijo terapevtskih kamnov, septarij, ki krepijo dobro in oslabijo bolečino.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi