Domov Aktivno življenjeRekreacija Čudežne lastnosti kokosovega masla

Čudežne lastnosti kokosovega masla

2 ogledov

Si predstavljate, da bi pri pripravi jedi naredili samo eno preprosto spremembo, ki vam ne bi vzela več kot minuto časa, pa bi bil vaš jedilnik bistveno bolj zdrav in naklonjen preobrazbi. Verjetno se vam zdi to precej nemogoče. Verjamete pa mi lahko, da takšna sprememba obstaja, zato predlagam, da si v celoti ogledate današnjo objavo na portalu popolna postava in zaživite bolj zdravo in polno življenje.

Opazili smo, da precej posameznikov, ki se odloči zaživeti bolj zdravo življenje in zmagati v boju z odvečnimi kilogrami, pogosto naredi podobno napako. Res je, da na svoj jedilnik umestijo zdrava in kvalitetna živila, vendar jih pripravijo na napačen način. Za kuho in peko prepogosto uporabljajo rafinirana olja ali margarino, ki vsebujejo nezdrave trans maščobne kisline, ki jih naš organizem dejansko ne potrebuje. Ampak brez panike.

Majhna sprememba, ki bo v celoti rešila omenjen problem se skriva v kokosovem maslu oziroma olju. V osnovi gre za enako živilo, le da se pojavlja v drugačnem agregatnem stanju. Kljub temu, da kokosovo maslo vsebuje nasičene maščobe, ki jih večina pozna ko tiste manj zaželene, je zgodba v tem primeru nekoliko drugačna.

Razlog se skriva v srednje verižnih maščobnih kislinah, med katerimi je je najpomembnejša lavrinska maščobna kislina, ki je zaslužna za večino pozitivnih lastnosti kokosovega masla:

– krepi imunski sistem,
– izboljšuje prebavo,
– deluje antioksidativno,
– pomaga pri izgubi odvečnih maščobnih blazinic,
– pomaga pri uravnavanju krvnega sladkorja in
– deluje protibakterijsko.

Od ostalih se nasičene maščobe, ki jih vsebuje kokosovo olje, razlikujejo tudi po tem, da se njihova sestava ne spreminja kljub visokim temperaturam in se v našem organizmu lažje pretvorijo v energijo.

Predlagam, da si priskrbite kokosovo maslo oziroma olje, ki ga najdete v vseh bolje založenih trgovinah in ga umestite na svoj jedilnik. Služi naj vam predvsem kot nadomestilo klasičnemu olju in margarini za pripravo vaših najljubših jedi. Tako se boste na preprost način znebili tistih nezdravih maščob, ki so v kombinaciji z ogljikovimi hidrati glavni krivec za odvečne maščobne obloge.

Vir: popolnapostava.com

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi