Domov Aktivno življenjeRekreacija Edini čudežni dodatek za hujšanje, ki resnično deluje?

Edini čudežni dodatek za hujšanje, ki resnično deluje?

5 ogledov

Ko si v življenju zastavite določen cilj, je ena izmed želja, da ga dosežete kar se da hitro. In prav ta želja je pogosto glavni razlog, da posamezniki poskušajo poiskati vse mogoče bližnjice, ki bi jih na cilj pripeljale v kratkem času z malo vloženega truda. V večini primerov so takšne bližnjice nič drugega kot slepe ulice, ki posameznika pripeljejo do točke, ko nad svojim ciljem povsem obupa. Zelo podobna situacija je tudi, kadar se borimo z odvečnimi kilogrami. Katerim »bližnjicam« se je potrebno izogniti? Oglejte si video!

 

V zadnjem času smo lahko priča številnim novim pripomočkom, predvsem na področju prehrane, ki naj bi vam zelo olajšali pot do želene postave. Različni izvlečki korenin, sirupi eksotičnih sadežev, čudežne tablete in napitki, ki naj bi poskrbeli, da boste v izredno kratkem času izgubili npr. 15 kilogramov, enostavno ne obstajajo.

Preprosto pozabite na takšne bližnjice in privarčujte denar za pametne nakupe. Če bi izdelki resnično delovali, bi verjetno vsi fitnes centri že zdavnaj zaprli svoja vrata.

Poleg tega, da izdelki ne pripomorejo k doseganju obljubljenega, bi bila izguba večjega števila kilogramov v kratkem času nezdrava. Pri posameznikih, ki so na hitro izgubili npr. 10 ali 15 kg lahko opazimo, da se odvečni kilogrami še hitreje vrnejo.

Smiselno je, da v povprečju na teden izgubite od pol do enega kilograma telesne teže. Tako se boste izognili prej omenjenemu jo–jo efektu, ko se odvečni kilogrami hitro vrnejo in je preobrazba neuspešna.

Kaj pa dodatki k prehrani?

Moramo pa opozoriti, da čudežnih preparatov, ki smo jih omenili na začetku, ne smemo enačiti z dodatki k prehrani. Gre za dve povsem različni skupini snovi. Kot že samo ime pove gre le za dodatke in ne za nadomestilo klasičnih obrokov. Če celotna prehrana predstavlja približno 75% celotne preobrazbe, dodatki k prehrani pokrivajo le manjši del tega področja.

Beljakovine, vitamini, minerali, aminokisline, omega 3 maščobe so snovi, ki jih načeloma v telo vnesemo s prehrano. Z omenjenimi dodatki poskrbimo le, da v telo vnesemo vsa potrebna makrohranila kljub številnim obveznostim in primanjkljaju prostega časa ter tako izpolnimo vse pogoje za uspešno preobrazbo. Gre za dodatke, ki jih iz dneva v dan uživa vse večje število zadovoljnih uporabnikov in jih priporočajo številni zdravniki in nutricionisti.

Lahko bi rekli, da je edini čudežni dodatek, ki resnično deluje, kombinacija prave prehrane in telesne aktivnosti. Dodajte to v svoj vsakdan in rezultati so zagotovljeni.

vir: popolnapostava.com

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi