Domov Aktivno življenjeRekreacija S prvim majem Kobilarna Lipica ponovno odpira svoja vrata

S prvim majem Kobilarna Lipica ponovno odpira svoja vrata

9 ogledov

S 1. majem Kobilarna Lipica ponovno odpira svoja vrata, za obiskovalce bo odprta vsak dan med 10. in 18. uro. Več kot 300 lipicancev se že veseli vašega obiska. Obenem vam sporočamo, da smo ogled kobilarne prilagodili tako, da bo prijeten in varen za vse – za vas, zaposlene in lipicance. Dobrodošli znova v Lipici.

Zeleno posestvo Lipice z več kot 300 lipicanci od jutri dalje znova vabi k doživetjem v objemu neokrnjene narave. Z željo zagotoviti varnost za vse, ob obisku veljajo vsa navodila pristojnih institucij in nekateri posebni preventivni ukrepi, ki veljajo na območju kobilarne.

Ob ogledu kobilarne tako iz preventivnih razlogov ostajajo za obiskovalce zaprti otroško igrišče in nekateri zaprti prostori. Obiskovalce prosimo, naj ves čas obiska vzdržujejo medsebojno razdaljo najmanj dveh metrov, tako pred blagajno in sanitarijami kot tudi na sprehodu po parku in samem zgodovinskem jedru kobilarne.

image004

Na številna mesta smo postavili razkužilnike za roke in obvestila o vzdrževanju higiene rok ter kašlja. Obrazne maske so obvezne v notranjih prostorih, kot so na primer sanitarije in trgovina s spominki. Prav tako velja navodilo, da naj obiskovalci v Kobilarno Lipica prihajajo brez akutnih prehladnih bolezenskih znakov.

Obiskovalce prosimo, da obisk Kobilarne Lipica izkoristite za prijeten sprehod po kobilarni, doživetje njene 440-letne dediščine in sprostitev ob pogledu na lipicance, pri tem pa se ne zadržujete v večjih skupinah na enem prostoru. Posestvo kobilarne z več kot 300 hektari travnikov, pašnikov, drevoredov in drugih zelenih površin nudi dovolj prostora za vse.

Vodniška služba vam bo na voljo za individualne ter družinske oglede kobilarne. Prosimo, da skrbno upoštevate vse pisna in druga navodila vodnikov. Tudi za vse dodatne informacije vam bo na voljo vodniška služba, zato prosimo, da svoja vprašanja usmerite izključno nanjo in ne na druge uslužbence kobilarne.

Ti bodo večkrat dnevno poskrbeli za razkuževanje prostorov in površin, kjer prihaja do stika z obiskovalci, omogočili pa smo tudi vstop in izhod iz kobilarne brez dotikanja vrat.

image006

Prosimo, da brez izjem upoštevate pravilo, da se konj ne dotika in ne hrani.

Gostinstvo in trgovina s spominki bosta poslovala skladno s sprotnim sproščanjem vladnih ukrepov.

Dragi obiskovalci, prosimo vas, da ob obisku Kobilarne Lipica dosledno spoštujete vse preventivne in varovalne ukrepe. Tako bodo vrata Kobilarne Lipica za obiskovalce ostala odprta tudi v prihodnje.

Dobrodošli.

Vse informacije o obisku Kobilarne Lipica so vam na voljo tudi na naši spletni strani www.lipica.org.

Za dostop do foto galerije uporabite povezavo https://we.tl/t-zRpqcSsNDJ

Foto: Gabriele Boiselle / Edition Boiselle, Jošt Gantar, projekt VisitKras

Promocijsko sporočilo

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi