Domov ZdravjeAlternativa Posvetite se izbiri pravih odločitev

Posvetite se izbiri pravih odločitev

4 ogledov

Kot bi mignil, je v deželo prišla pomlad in že smo se znašli v mesecu aprilu, ki nas kljub muhastemu vrememenu po katerem slovi, pocrklja z veliko sonca in običajno se posledično pojavi tudi spomladanska utrujenost. Žal nas letos (zelo verjetno) bolj kot spomladanska utrujenost, utruja tale koronavirus in vse, kar ga spremlja.

Maya Peron

Omejevanje gibanja, okrnjeno socialno življenje, zaprti vrtci in šole ter strah, ki se je naselil v mnoge ljudi, so bistveno spremenili dinamiko življenja vseh nas. Res je, da nekaterih okoliščin ne moremo spremeniti , ima pa vsak posamezik izbiro, kako se bo nanje odzval, saj je prav naš odziv tisto, kar okoliščini (ali dejanju) da pozitivno ali negativno konutacijo. Veliko lažje bo, če boste poiskali dobre stvari, jih uporabili sebi v prid in tudi tako soustvarjal okoliščine, ki prihajajo. To ne pomeni, da morate ves čas biti nasmejani in sebe prepričevati, kako je super vse, kar se trenutno dogaja. Ker pač ni. Je pa prav, da svoje občutke opazite, jih opolnomočite, potem pa jim dovolite, da stečejo skozi vas in odidejo.

To je odličen čas, da naredite bilanco svojega življenja, pa tudi, da se pripravite na čas, ki bo sledil, ko se bo življenje počasi začelo vračati v stare tirnice. Prihaja čas, ko bo treba (brezkompromisno!) moč poiskati v sebi. Na veljavi bodo spet pridobili sočutje, solidarnost, prijaznost, iznajdljivost, doslednost, srčnost in empatija. Postalo nam bo jasno, kako malo v resnici potrebujemo za kvalitetno preživetje. Nekateri bodo ugotovili, da kljub vsemu kar imajo, nimajo nič in spet drugi, da kljub temu da nimajo praktično ničesar, imajo vse. Oboje je dobro. Prvi bodo lahko spremenili, kar je treba, drugi bodo v globoki hvaležnosti našli svoj mir in moč za nadaljne korake.

Naučite se situacije obračati sebi v prid, predvsem pa se jim ne izogibajte, ampak se z njimi soočajte in izbirajte prave odločitve – ne tiste, ki najbolj priročne, ampak tiste, za katere veste in čutite, da so prave. Ne oklepajte se ne stvari, ne ljudi, ne projektov – kar mora oditi, bo odšlo in kar mora priti, bo prišlo. Če tega do sedaj še niste počeli, je zdaj skrajni čas, da se začnete posvečati odnosom (najprej tistemu s samim sabo!). Pozabite na tekmovalnost, zamere, privoščljivost, obsojanje in zavist. Raje združite svoje moči in če nekomu ne morete narediti nekaj dobrega, mu vsaj škodite ne. Kritične situacije lahko prinesejo veliko več lepega in dobrega, kot slabega. V najtežjih trenutkih se rojevajo najboljše ideje, izbirajo najboljše poti, pletejo najmočnejše vezi in rojevajo najlepše ljubezni.

Največ, kar lahko v tem trenutku naredite zase in za svet je, da poskrbite, da boste ostali zdravi in v dobri kondiciji!

Jejte vitamine in zdravo hrano, veliko se gibajte in ne zapadajte v strah in paniko, ampak negujte svojo moč za takrat, ko jo boste res potrebovali. Vse bo natanko tako, kot mora biti, vi pa ste dovolj močni, da boste zmogli vse! Za energijsko podporo lahko tokrat poprosite tudi Vilinske simbole Olan Rei (zdravje), Elam Lin (zaupanje), Tal Atan (hvaleznost) in seveda sreča (Kaler Adali) ter Altres Etari (bogastvo – tokrat zdravja).

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi