Domov BivanjeDom 5 trikov, da vaš avto čez poletje ne bo trpel
Dom

5 trikov, da vaš avto čez poletje ne bo trpel

2 ogledov

Poletje je lahko za vašega jeklenega konjička tudi težavno obdobje. Visoke temperature lahko vplivajo na delovanje akumulatorja, so naporne za klimatsko napravo, vroče ceste pa vplivajo na gume. Zato v tem času skrbite, da redno preverjate naslednje komponente.

1. Hladilna tekočina
Veliko ljudi ne prepoznava pomena hladilne tekočine in rednega pregleda stanja. Ta je namreč pomembna, da vaš avto deluje dobro v vseh ekstremnih temperaturnih pogojih. Škoda Fabia ima lahko senzor, ki vas opozori, če je potrebna menjava oz. dolivanje hladilne tekočine, kar je seveda zelo priročno.

2. Brisalci in tekočina za čiščenje vetrobranskega stekla
Vroči sončni žarki precej uničujejo gumo, ki je nameščena na brisalcih. Preprosto preverite in odstranite prah in druge smeti. Preverite tudi stanje tekočine za čiščenje vetrobranskega stekla, ki vam pomaga vzdrževati dobro vidljivost.

3. Sence
Senčila za okna omejujejo vstop sončnih žarkov, kar ohranja vaše vozilo bolj hladno. Izbirate lahko med magnetnimi ali rolo senčili. Priporočljivo je, da avta ne puščate na direktni sončni svetlobi, ne le zaradi avtomobila samega, pač pa tudi zaradi vas – sesti v razgret avto ni najbolj prijetno.

4. Tlak v pnevmatikah
Vročina vpliva na pnevmatike, zato redno preverjajte, če je stanje tlaka optimalno, kot priporoča proizvajalec. Za več podrobnosti preberite priročnik za uporabo vašega vozila, saj ima vsak avtomobil lastne specifikacije. Veliko avtomobilov, na primer Škoda Fabia, ima senzor tlaka v pnevmatikah in vas avtomobil sam opozori, če pride do tega, tako da ste lahko brez skrbi.

5. Ostanite mirni
Največ kar lahko naredite za svoje vozilo je, da vedno vozite pametno. Biti dober voznik pomeni da se zavedamo razmer na cestah: pa naj bo to vročina, dež, sneg ali toča. Vsekakor za dobrega voznika ni pomembno le upoštevanje prometnih predpisov, ampak tudi skrb za vašega jeklenega konjička. Če pa se karkoli vendarle pripeti, je dobro imeti avtomobil proizvajalca, ki nudi asistenco 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi