Domov BivanjeDom Stran z vlago v steni
Dom

Stran z vlago v steni

3 ogledov

Vlažen zrak je v prostoru do neke mere zaželen, ko pa vlaga vdre v stene, nastane težava, ki lahko celo načne naše zdravje. Voda vdira v stene zgradb skozi večje in manjše razpoke ter potuje tudi po kapilarah, ki so tako majhne, da niso vidne s prostim očesom. Zavedati se je torej treba, da je takrat, ko s prostim očesom opazimo vlažne stene, že precej pozno. Zakaj bi torej čakali? Poskrbimo za zaščito in za naše zdravje že prej!

Zaradi mokrih zidov so naši stroški ogrevanja in hlajenja lahko tudi do 65 % več, kot pri suhem zidu, saj je lahko v kubičnem metru zidu tudi do 450 l vode. Negativen vpliv pa ima tudi na zdravje , še posebej kadar imamo težave z dihali, saj spodbuja nastanek raznih bakterij, plesni in pršic. Nastanek zidne plesni je skoraj neopazen, saj se njen večji del razvije v zidu in jo opazimo šele ko prodre skozi omet in barvo. Zato je za zdravo bivanje med našimi stenami suho zidovje osnovnega pomena.
Na tržišču je več sistemov za preprečevanje vlage, veliko je neučinkovitih in probleme le zamaskirajo, odpravijo neučinkovito ali zgolj začasno, poleg tega pa uporabljajo razne kemikalije, kar pa na daljši rok le še poslabša stvari. V podjetju Ursa d.o.o. pa uspešno rešujejo težave z vlago v stenah. Z uporabo razvitega sistema lahko izboljšajo življenjske pogoje, izsušijo zgradbo, preprečijo oksidacijo kovin, pokanje sten zaradi širjenja rjavečih kovin, povečajo življenjsko dobo zgradbe, znižajo stroške ogrevanja, iz zidu odstranijo razne toksine in soli, zmanjšajo jedkost okolice in izboljšajo pogoje za rast rastlin, sistem preprečuje tudi nastanek bakterij, plesni in pršic …
Inovativni sistem ECOpulse, ki iz zidov učinkovito odstrani kapilarno vlago, je večkrat nagrajen. Nastal je na podlagi znanj dveh inovatorjev, Iztoka Medveda in Sebastijana Prislana. Deluje na podlagi pulzno resonančne elektroosmoze in ne uporablja kemikalij. Sistem ECOpulse je še posebej primeren za reševanje tistih nelagodnih situacij, kjer tradicionalne metode niso uspešno odpravile težave mokrih sten oz. se odlično obnesejo tudi tam, kjer so posegi v steno oteženi ali celo nemogoči oziroma nedovoljeni.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi