Domov BivanjeDom Toplina, obstojnost in domačnost
Dom

Toplina, obstojnost in domačnost

7 ogledov

 

Čeprav moderna tehnologija in industrija, ki se je z novim znanjem hitro razvijala, že omogočata alternative pri izbiri pohištva, je leseno pri kupcih še vedno najbolj priljubljeno. Se sprašujete zakaj? Razlogov ni malo. Prednosti lesa, ki ga uporabljamo tako znotraj hiše ali stanovanja kot tudi zunaj, je kar nekaj.

Tia Kemperle

Mnoge najbolj prepriča čudovit naraven videz. Les namreč nosi v sebi prekrasne vzorce in linije, ki presunejo še tako zelo strogega kritika. Niti dva koščka lesa ne bosta identična v svoji teksturi, kar je nedvomno dodatna vrednost tega unikatnega materiala. Prav tako se ponaša z več barvami, ki se lahko prilagajajo prostoru, svetlobi, ostalemu pohištvu v sobi … Zanemarljivo ni niti dejstvo, da je zelo odporno in močno, kar je izjemno pomembno, kadar želimo kupiti nekaj, kar bo dolgotrajno, da ne bo hitro dotrajalo, kar pomeni, da vam ne bo treba kmalu iskati spet kaj drugega.Obstajata dva tipa lesa – mehkejši in trdnejši. Trdnejši je bolj dolgotrajen in nekateri se odločijo celo za takšnega, ki se ponaša s starostjo več desetletij, saj naj bi se les z leti krepil. Trdna opora in hkrati udobje, ki ga nudi les sta med drugim tudi prednosti, ki se jima marsikdo ne more upreti. Nemalo ljudi, ki imajo težave z bolečinami v križu ali hrbtenici, spi na postelji iz trdega lesa, saj naj bi le-ta terapevtsko vplival na človeka.

Ne skrbite, tudi vzdrževanje je enostavno, saj ga lahko očistite samo s krpo. Za konkretnejše madeže boste potrebovali sicer čistilo, ampak kljub vsemu boste nalogo hitro opravili. Les se prilagaja tudi letnim sezonam, saj mu nič ne pride do živega. Primerno zaščitenega pred vremenskimi nevšečnostmi ga lahko pustite zunaj tudi v najhujšem mrazu in v najhujši vročini.

Nedvomno boste z lesenimi izdelki pričarali avtentičnost in izrazili vaš slog opremljanja, ki temelji na toplini, domačnosti, prijaznosti, naravnosti … Cene dobrega in kvalitetnega lesa niso nizke, a se vam bo investicija nedvomno izplačala. Ne pozabite niti, da lesni material ne škoduje okolju tako kot plastični.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi