Domov BivanjeGradnja Bosanske piramide

Bosanske piramide

14 ogledov

Bosanske piramide
Svet preteklosti je bil svet piramid

Nadaljevanje intervjuja z dr. znanosti, Semirjem Osmanagićem, ki je objavljen v decembrski številki revije Bogastvo zdravja.

Kakšne lastnosti mora imeti piramida, da jo lahko tako poimenujemo?
Piramide so zgradbe narejene iz obdelanega naravnega ali umetnega materiala, morajo imeti geometrijo piramide (tristranska, štiristranska, petstranska …), identičen nagib od podnožja do vrha. Dodatni znanstveni kriteriji so orientacija stranic (proti stranem sveta, solsticij itd.), sakralne geometrije (uporaba številk Pi, Fi, enakostranični trikotnik, iracionalna števila …), prisotnost vodnih tokov, notranji prehodi, podzemni tunelski kompleksi … Vse te elemente srečamo v bosanski dolini piramid.

Zanimivo, da ni nujno, da ima piramida trikotnik na vrhu, kajne?
Vse piramide imajo ploščo na vrhu, pravokotnik ali kvadrat. Najpogostejši zaključek ima obliko piramide, ampak je zgrajen iz boljšega materiala: granita, z zlatom obloženega granita, zlata ali drugih prevodnikov.

Pravite, da je skupni imenovalec piramid lega na določene strani neba …
Vse kitajske piramide v provinci Shaanxi so obrnjene proti kozmičnem severu, prav tako je pri vseh starih egipčanskih piramidah, večini perujskih, nekaterih mehiških in vseh Cahikia piramidah v ZDA. Vemo, da je svet energija: naši planeti so ena ogromna energijska žoga. Znotraj planetov so energijski tokovi sever-jug, vzhod-zahod. Ko naredite zgradbo v obliki piramide, je to najmočnejša energijska oblika in ko je orientirana proti severu, pride do gibanja energije znotraj piramide.

Ali je znano, kdaj in kje so nastale prve? Ter, kateremu namenu so služile?
Glede na radiokarbonsko določanje datuma so bosanske piramide najstarejše na svetu. Prvih pet let našega projekta (2005-2010) smo dokazovali, da imamo gradbeni kompleks: geometrijo piramid, perfektno orientacijo stranic proti stranem neba, umetni betonski pokrov, podzemne kilometrske prehode in prostore. Zdaj smo v fazi, ko dokazujemo namen, pri čemer pa nam ne morejo pomagati arheologi, geologi ali egiptologi, saj njih nihče v šolah ne uči o pravem namenu piramid. Za pomoč smo se obrnili k strokovnjakom za energetske fenomene – fizikom, elektroinženirjem … Pet ekip (dve iz Srbije, ena pa iz Hrvaške, Italije in Finske) so v letih 2010 do 2013 potrdili prisotnost kontinuiranih elektromagnetnih žarkov na samem vrhu bosanske piramide Sonca, radiusa 4,5 m, frekvence 28 kHz, ki je fokusirana, kontinuirana in merjena skozi vsa leta. Tri institucije iz Beograda, Zagreba in Dunaja so potrdile, da se izvor teh žarkov nahaja 22400 metrov izpod zemlje in da je govora o železni plošči, oziroma železni rudi, ki ustvarja lastno elektromagnetno žarčenje. Potrjeno je tudi, da obstaja ultrazvok na vrhu piramide enake frekvence. Zanimivo je, da se moč teh žarčenj povečuje, vse bolj se oddaljujejo od piramide. Zaključek je, da je tukaj govora ne le o največji piramidni zgradbi na svetu, temveč o največjem in najstarejšem energetskem stroju.

Ali ste vi v katerih že našli kakšna bogastva?
Naprofitna fundacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sonca”, ki upravlja z raziskovanji je zasnovana tako, da skrbi za zaščito kulturne dediščine, arheološka izkopavanja in promocijo arheološkega turizma. Z zakonom artefakti, ki jih najdemo, pripadajo državi, shranjujejo pa se v lokalnem muzeju. Mi smo vse artifakte iz sezone izkopavanja 2013 že dvakrat predstavili na jesenski razstavi in zagotovo bomo še naprej sodelovali z lokalnim muzejem iz Visokega.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi