Domov LepotaLepota Kože poleti ne draži le sonce

Kože poleti ne draži le sonce

2 ogledov

Veronika Bilban

Po izpostavljenosti soncu je priporočljivo, da si na telo nanesete nežne negovalne pripravke, ki naj vsebujejo za tip kože primerno razmerje vlage in maščob, sredstva za umirjanje kože in antioksidante.

Močno poletno sonce hitro pusti posledice na naši koži. Če kljub pazljivosti pride do opeklin, si moramo kožo hladiti z obkladki iz fiziološke raztopine ali prekuhane in ohlajene vode, na kožo pa nanašamo tudi sredstva za umirjanje. Pri blažjih opeklinah uporabljamo gele, ki so v prosti prodaji. Če pa je rdečina močna ali se celo pojavljajo mehurji, obiščite zdravnika, ki vam bo predpisal kortikosteroidna mazila.

Tudi moških je vse več
Poletni meseci pa prinesejo več draženja kože tudi iz drugega razloga. V boju proti odvečnim dlačicam zlasti ženske, vse pogosteje pa tudi moški, posegajo po različnih tehnikah. Depilacija je odstranjevanje dlak, pri čemer z različnimi načini nanašamo aplikatorje na predele, kjer želimo dlake odstraniti. En najbolj učinkovitih načinov je depilacija z vročim voskom. Po nanosu voska na depilirano mesto nanj položimo trak in dlačice s hitrim potegom v nasprotno smer rasti odstranimo. Kozmetiki priporočajo, naj bodo dlačice dolge vsaj pol centimetra, z redno depilacijo pa dosežemo, da so postanejo tanjše, mehkejše in redkejše.

Previdnost ni odveč
Depilacije se lahko izvajajo po celem telesu, čeprav si ženske najpogosteje odstranjujemo dlačice po nogah in v predelu bikinija, moški pa po hrbtu, prsih, obrveh in preraščeni bradi. Na dan depilacije se tuširajte le z vodo in ne uporabljajte toaletne vode ali dezodoranta. Zaradi razdraženosti kože se vam sicer lahko pojavijo neprijetne rdeče pikice in srbečica. Vsaj en dan se ne izpostavljajte sončnim žarkom.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi