Domov LepotaLepota LEPI IN ZDRAVI LASJE POD VROČIM SONCEM

LEPI IN ZDRAVI LASJE POD VROČIM SONCEM

2 ogledov

z učinkovito nego las v poletnem času lahko dosežete, da bodo vaši lasje tudi po dopustu v dobri kondiciji

V poletnem času se škodljivi vplivi na lase izrazito povečajo ( sonce -UV sevanje, morska voda, veter, spremembe vlažnosti zraka, klor). Z uporabo kvalitetnih preparatov poskrbite za dovolj vlage in obnovo poškodovanih las. Tudi poleti so lahko vaši lasje v dobri kondiciji.

Že zunanji videz las na koncu poletja pri številnih ženskah pove mnogo – slamnat videz, brez življenja, naelektreni, težko jih je oblikovati, pogosto se zavozlajo, barve so zbledele. Posledice so na eni strani estetske, na drugi strani pa pomenijo lahko resne poškodbe las. Ena glavnih značilnosti suhih las je pomanjkanje vlage v laseh, posledično pa neelastičnost in lomljivost.

Pri zdravih laseh je vrhnja plast na laseh (kutikula) bolj zaprta, nekakšen zaščitni film preprečuje prekomerno izgubljanje vlage. Pri izsušenih in poroznih laseh je to ravnovesje porušeno, vrhnji sloj postaja čedalje bolj porozen in hrapav, iz notranjosti lasu lažje uhaja vlaga, pri barvanih laseh barvni pigmenti (hitrejše bledenje), lasje so brez leska, mat in bolj naelektreni kot normalni lasje.

Z izdelki kvalitetne lasne kozmetike lahko lasem povrnemo dobro kondicijo. Med najučinkovitejšimi negovalnimi dodatki so karitejevo maslo (izboljša lasno struktuo, poveča sijaj), pšenični proteini (za globinsko regeneracijo lasu), arganovo olje (dodajanje in reguliranje vlažnosti), esencialni minerali (izboljšanje strukture las). Med vitamini sta posebej pomembna provitamin B5 (uravnoteži vlažnost) in vitamin E (deluje zaščitno, antioksidativno).

Pri izbiri pazite na določeno stopnjo kvalitete. Tu se varčnost ne obrestuje, saj so kakovostne sestavine drage in so zato praviloma dobri izdelki dražji. Upoštevajte pa, da so dražji negovalni izdelki običajno bolj koncentrirani in lahko uporabite manjšo količino kot pri cenejših. Posebej pri kvalitetnih šamponih prepogosto prihaja do prevelikih nanosov na lase, lase je potrebno po šamponiranju tudi zelo dobro izprati. Ob nezadostnem izpiranju se namreč ostanki čistil brez potrebe kopičijo na laseh.

Tik pred odhodom na dopust ni priporočljivo barvati las, prav tako tudi ne kodranje (trajna). Drugi korak je ustrezna nega. Poleg dobrega šampona je občasno potrebno poseči po regeneratorju; nekateri so v obliki spreja, nekatere ne izpiramo (jih pustimo na lasišču, leave-in). Za hitro izboljšanje videza in visok sijaj so na voljo serumi. Za močno poškodovane lase je potrebno uporabiti intenzivno negovalno masko. Najboljša izbira so seveda izdelki namenjeni posebej negi las v poletnem času (sončna linija), so pa lahko za dopolnilno nego po dopustu primerni tudi izdelki, ki so sicer namenjeni negi suhih in poroznih las (proteinski spreji, serumi ipd.).

Po vročem poletju suhi, poškodovani in porozni lasje kličejo na pomoč. Z malo truda lahko dosežete, da bodo vaši lasje spet voljni, sijoči in zdravega videza.

 

Več na: www.keune.si  Mail: info@keune-adria.si

 

Keune Adria d.o.o.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi