Domov Odnosi in družinaLjubezen in spolnost Naj ima ljubezen glavno besedo

Naj ima ljubezen glavno besedo

26 ogledov

Tia Kemperle

Konec leta je vsekakor čas luči, daril in bližin, vse to pa ustvarja posebno vzdušje, ki lahko vpliva tudi na naše intimne odnose. Vsekakor imamo v tem času imenitno priložnost za poglobitev čustvene povezanosti in raziskovanje spolnosti v partnerskem odnosu. Vas zanima, kako lahko praznični čas izkoristimo za krepitev ljubezenskih vezi in odkrivanje novih dimenzij spolnosti?

Decembrski prazniki so obdobje, ko se lahko še posebej posvetimo svojim partnerjem. To je čas, ko svoja čustva med drugim lahko izrazimo tudi skozi darila, skupno preživljanje časa in najrazličnejše geste, s katerimi izkazujemo naklonjenost.

Če se boste ljubljeno osebo odločili obdariti, izberite taka darila, ki odražajo pozornost do partnerjevih želja in interesov. To namreč kaže na vašo globoko razumevanje in povezanost s partnerjem. Vaš odnos boste lahko še dodatno poglobili, če boste organizirali romantične večere ali skupne izlete, lahko pa se enostavno prepustite umirjenemu in preprostemu uživanju v skupnih prazničnih trenutkih. Obenem so prazniki tudi odlična priložnost za pogovore o čustvih, načrtih in skupnih sanjah.

Kaj pa spolnost?

Praznično obdobje lahko prinese tudi svežino v spolno življenje parov. Daljši večeri in praznično vzdušje lahko ustvarijo idealne pogoje za nepozabne intimne trenutke. Svetujemo vam, da pri tem uporabite sveče, glasbo ali praznično dekoracijo in tako ustvarite posebno, intimno vzdušje.

Vse našteto je lahko odlična podlaga za preizkušanje novih stvari v spalnici, od novih položajev do erotičnih iger. Lahko na primer poskusite za daljšo predigro, polno nežnosti in pozornosti, saj ta lahko poglobi čustveno in fizično povezanost med partnerjema. Pri tem pa je seveda izjemno pomembno, da sta oba partnerja v soglasju glede svojih želja in meja. Pogovorite se torej o svojih fantazijah, željah in pričakovanjih, pri tem pa vedno spoštujte meje partnerja in bodite pozorni na njegove oz. njene odzive.

Vsekakor pa je pomembno, da se spolnosti ne sramujete in s partnerjem o njej odkrito govorite. Nenazadnje je to nekaj, kar odraža zares najbolj intimno in najglobljo povezanost med dvema, ki se imata rada in na tak način izražata naklonjenost in predanost drug drugemu. 

Očitno je torej, da decembrski prazniki lahko obogatijo tako čustveno kot spolno plat partnerskega odnosa. To je čas, ko imata lahko ljubezen in intimnost glavno besedo in zacvetita v posebnem prazničnem vzdušju. Z odprtostjo, komunikacijo in malo kreativnosti lahko ta čas postane nepozabno obdobje v vašem odnosu, ki bo okrepilo vezi in prineslo nove, čudovite spomine.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi