Domov Odnosi in družinaOtroci Otroci in igrače

Otroci in igrače

9 ogledov

 

Www.didakticne-igrace.com so majhno družinsko podjetje, ki se ukvarja z zastopstvom in prodajo vrhunskih in kakovostnih didaktičnih igrač za male nadobudneže od rojstva dalje.

Skladno s prepričanjem, potrjenem s strani številnih strokovnjakov, dobra in kvalitetna didaktična igrača nedvomno pomembno doprinese k razvijanju:
– otrokovega govora (poslušanje drugega, učenje glasov, pripovedovanje),
– motorike (ročne spretnosti, koordinacija, hitro reagiranje),
– čutil (vonj, tip, sluh),
– miselnih sposobnosti (reševanje problemov, urjenje spomina, posploševanje),
– domišljije (izmišljanje, nove igre),
– ustvarjalnosti, izkušenj in znanja ter spoznavanja med vrstniki.

V ponudbi imajo široko paleto raznovrstnih didaktičnih igrač in ostale opreme vrhunske kvalitete priznanih evropskih proizvajalcev. Vsi izdelki iz ponudbe so primerni za domačo uporabo, nekateri tudi za vrtce, šole in ostale vzgojno-izobraževalne ustanove, ki dajejo velik poudarek otrokovemu razvoju.
Njihova vizija je dati staršem in vsem ostalim možnost, da se odločijo za premišljen nakup igrač in opreme, prilagojenih otrokovi starosti, ki bodo otroku skozi zabavno igro omogočila tudi optimalen razvoj.
Ena izmed njihovih vodilnih blagovnih znamk je Kidkraft, katerega prodaja je zasnovana z ekipo predanih inženirjev, ki se osredotočajo na izdelavo vsakega izdelka, da je ta varen in čvrst, kot je le mogoče. To pomeni, da se vse lahko prenaša z ene generacije na drugo. Vsi KidKraft izdelki so podvrženi zahtevnim ravnem procesa ocenjevanja in testiranja, od zasnove do izdelave, s poudarkom na varnosti, kakovosti in neoporečnosti. Tesno sodelujejo z dobavitelji za preglednost v nabavi in proizvodnji ter tudi redno zaposlujejo uporabo prostovoljnih standardov za testiranje in skladnosti. KidKraft spoštuje človekove pravice in skuša zagotoviti, da so njihove tovarne dobro seznanjene z družbeno odgovornostjo podjetij za varovanje zdravja in varnost svojih zaposlenih.
Otroške hiške za punčke, ki jih imajo v ponudbi so v primerjavi z ostalimi izdelki na trgu atraktivne, kvalitetne in predvsem nudijo popestritev za razvoj in neomejene zmožnosti igre, ki jo otroci pri tem doživljajo. Ker so (tako kot blagovna znamka Kidkraft) narejene za več generacij, jih starši prenašajo in jih kupujejo sedaj za svoje otroke, z leti pa jih bodo podarili naprej njihovim, saj je kakovost v primerjavi s ceno odlična.

Varnost igrač

Varnost igrač in igral, ki jih ponujajo v trgovini je zanje najpomembnejši dejavnik. Temu primerno spremljajo in se informirajo o novih zakonodajah povezanih z ravnanjem z igračami, njihovo sestavo ter izvorom.
Igrače so lahko same po sebi ali pa zaradi nepravilne uporabe vzrok za nastanek številnih poškodb otrok. Otrok, mlajši od treh let, ima navado, da nese vsako stvar ali igračo v usta, zato se lahko z igračo sestavljeno iz drobnih delov, zaduši.
Za majhnega otroka niso primerne igrače, ki imajo vrvice, trakove ali žice, ker se z njimi lahko zadavi. Če so igrače izdelane iz zdravju škodljivega materiala ali pobarvane s škodljivo barvo, ki se lušči, so lahko vzrok za zastrupitev otroka. Igrače na električni pogon in igrače z gibljivimi deli, kot so vzmeti, pogonski mehanizmi, tečaji, ki niso ustrezno zavarovani, uščipnejo, urežejo ali ukleščijo otrokove prste, lahko pa pride tudi do poškodbe z električnim tokom. Otrok si lahko okvari sluh s hrupnimi igračami in se opeče z igračami, izdelanimi iz materialov, ki hitro zagorijo.
Potencialne nevarnosti igrač in pomena njihove varnosti so se že zelo zgodaj pričeli zavedati v številnih državah. Države članice Evropske unije so že leta 1988 sprejele predpis – Evropsko direktivo o igračah (88/378/EEC), s pomočjo katere bodo zagotovile večjo varnost igrač. Direktiva vsebuje le temeljne zahteve za varnost igrač, podrobne tehnične zahteve in način preskušanja pa so določene z evropskimi standardi. Doslej izdelani standardi s področja preskušanja varnosti igrač, ki so vezani na to direktivo, se nanašajo na mehanske in fizikalne lastnosti, gorljivost in nekatere kemične lastnosti, varnost električnih igrač ter grafično označevanje igrač. V skladu z evropsko direktivo o igračah bodo sprejeti še standardi s področja elektrike, higiene, radioaktivnosti in vsebnosti toksičnih organskih substanc. Standardi vsebujejo ustrezne preskusne postopke oziroma teste, ki veljajo za vse igrače ter specifične teste za igrače, namenjene otrokom do treh let starosti.
ZNAK CE – Ne pomeni vedno, da je igrača varna. Proizvajalec mora izdelati tehnično dokumentacijo, s katero dokazuje, da so testi uspešno opravljeni in da je njegov izdelek skladen z vsemi predpisi in standardi, ki se nanašajo na določeno igračo. Šele po tem postopku lahko proizvajalec igračo opremi z znakom CE. Proizvajalci smejo na območju držav, ki so vključene v Evropsko unijo prodajati le igrače, ki nosijo znak CE. Znak CE kupcu sporoča, da je bila igrača skonstruirana in proizvedena v skladu z vsemi zahtevami Evropske unije glede varnosti, ne pomeni pa kvalitete igrače z drugih vidikov npr. psihološko-pedagoškega, oblikovnega … Vendar v razvitih državah opažajo, da je znak CE večkrat zlorabljen, saj igrače, ki nosijo znak CE, ne izpolnjujejo vedno zahtev glede varnosti.

www.didakticne-igrace.com

 

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi