Domov ZdravjeRecepti Konjski golaž

Konjski golaž

Sestavine
• 1kg žrebičkovega bočnika (če nam zmanjkuje časa, vzamemo plečko, ker se kuha manj časa)
• 1kg čebule
• 5 strokov česna
• rdeča porezana čajna žlička paprika v prahu
• paradižnikova mezga
• porezana čajna žlička majarona
• 2 lovorjeva lista
• timijan
• mleta kumina
• sol
• poper
• noževa konica sode bikarbone
• 2 dcl rdečega vina
• 0,5 litra juhe za zalivanje
• porezana čajna žlička morske soli

Priprava
Na olivnem olju popražimo čebulo, toliko da postekleni, nato pa potresemo s sodo bikarbono, da čebula spusti sok in se zmehča. Tako spražena čebula je tudi lažje prebavljiva.
Postopoma po delih dodajamo na kocke narezano meso in vmes neprestano mešamo. Za tem meso posolimo. Ko meso spusti sok, dodamo strt česen, zmanjšamo ogenj na minimum in pokrito, ob stalnem mešanju, dušimo do mehkega cca 1,5 ure( plečko 45 minut). Če se prijema dna, zalijemo samo toliko, da se ne zažge.
Ko je meso mehko, dodamo 2 žlici paradižnikove mezge, majaron, papriko, 2 lovorjeva lista, ščepec timijana, ščepec kumine, ščepec moke, premešamo in zalijemo z vinom. Juho dodajamo postopoma do želene gostote.

Kuhamo še 10 minut.

Priloga po lastni želji ( priporočam kruhove cmoke)

Recept prispeval Bernard

 

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi