Domov LepotaLepota Zaščita pred škodljivim sevanjem

Zaščita pred škodljivim sevanjem

3 ogledov

Sonce je v poletnem času najbolj močno, kar večini sicer prija, vendar pa ne smemo pozabiti, da neodgovorno in brezskrbno predajanje toplim sončnim žarkom utegne biti tudi sila nevarno početje. Tega se moramo zavedati odrasli, še posebej pa je pomembno, da pred omenjeno nevarnostjo zaščitimo tudi nežno otroško kožo, ki je še precej bolj občutljiva na negativne vplive sonca.

Koža je največji človeški organ in nas ščiti pred vplivi iz okolja. Pri dojenčkih in otrocih je ta še posebej občutljiva, saj ima drugačno vrednost pH, je tanjša, potrebuje več vlage in je še ranljivejša in dovzetnejša za vplive iz okolja. Seveda vse to ne pomeni, da moramo skupaj z otroki vse poletje preživeti v zaprtih prostorih, če se želimo izogniti nevšečnostim. Zelo pomembno pa je, da se tako odrasli kot otroci držimo preprostih pravil, ki nam bodo pomagala obvarovati zdravje oz. zdravje naše kože.

Vsi vemo, da je UV sevanje sonca v poletnem času najmočnejše med 10. In 16. uro. V tem času se raje zadržujemo v senci oz. v notranjih prostorih. Če se kljub temu podamo na sonce, kožo poskusimo zaščititi mehansko. To storimo z lahkimi poletnimi oblačili, sončnimi očali in pokrivali, ki zakrijejo čim več kože. Za tiste dele, ki vseeno ostanejo izpostavljeni soncu, pa seveda poskrbimo z nanosom krem za sončenje. Te je potrebno nanesti v zadostni količini, predvsem pa je nanos kreme potrebno večkrat ponoviti, sploh po kopanju, brisanju z brisačo ali če se izdatno potimo.

Zaščitna krema Bambo Nature je prava izbira

Pri izbiri kreme moramo biti pozorni predvsem na to, da nas ščiti tako pred UVA kot pred UVB žarki. Izbrati moramo tudi ustrezen zaščitni faktor, pri čemer je pri otrocih priporočljiva uporaba zaščitnega faktorja 30 ali več. Z vsemi temi lastnostmi se lahko pohvali zaščitna krema Bambo Nature, ki obenem ne vsebuje parfumov in barvil ter je dermatološko testirana in tako primerna za občutljivo otroško kožo. Z nežno, lepo mazljivo formulo je primerna za vse tipe kože, tudi za najobčutljivejšo. Enostavno se nanaša in hitro vpije v kožo, po uporabi pa je koža dobro zaščitena in svilnato mehka.

Izdelek je prijazen tudi do okolja, saj vsebuje le veganske sestavine, ki ne škodujejo morskemu okolju.

Sončno kremo Bambo Nature lahko kupite v spletni trgovini bambonature.si, v trgovinah BabyCenter, Pikapolonica, v bolje založenih lekarnah in specializiranih trgovinah.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi