Domov Priporočamo Uživajte v aktivnem oddihu

Uživajte v aktivnem oddihu

27 ogledov

Slovenci smo znani po svoji športni naravi. Včasih se zdi, da smo celo bolj aktivni prav v času poletnega dopusta. To je popoln čas, da se prepustimo različnim športnim aktivnostim in uživamo v gibanju na prostem. Tu je nekaj idej za športne dejavnosti na dopustu ter nekaj namigov, s katerimi boste maksimalno uživati v njih in hkrati z beleženjem aktivnosti osvojili posebne ugodnosti.

Kolesarjenje

Raziskovanje novih krajev na dveh kolesih je odličen način, da odkrijete naravne lepote in kulturne znamenitosti. Ne pozabite na ustrezno opremo, vključno s čelado in sončno zaščito, izognite se glavnim prometnim cestam ter najbolj vročim delom dneva.

Pohodništvo

Poletje je idealen čas za pohodništvo po gorah, obmorskih poteh v senci dreves ali skritih naravnih kotičkih. Poskrbite za udobno obutev, primerna oblačila in dovolj vode ter se izogibajte vročini opoldanskih ur.

Plavanje

Če ste na obali ali ob jezeru, izkoristite priložnost za osvežujoče plavanje. Bodite pozorni na varnost v vodi, predvsem na plovila med vožnjo, in preverite vodne ter vetrovne razmere, še posebej, če niste izkušeni plavalec.

Tek

Tek na prostem vam omogoča, da raziskujete okolico in ohranjate kondicijo. Izberite čas dneva, ko so temperature bolj primerne za telesno dejavnost, in se izogibajte prenapornim treningom v vročini. Če vam je blizu, je prav lepo teči zjutraj, ko je še posebej spokojno.

Druga rekreacija v naravi

Poleg naštetih športnih aktivnosti lahko na poletnem dopustu uživate tudi v drugih dejavnostih, kot so joga na plaži, plezanje, surfanje, kajtanje, veslanje s kajakom. Na slednjem lahko odkrivamo čudovite, s kopnega manj dostopne plaže in se naužijemo obmorske idile v pravem pomenu besede.

Aktiven življenjski slog prinaša SavaFit ugodnosti

Nabiranje korakov in telesna aktivnost nasploh nista le naložba v naše zdravje in dobro počutje, temveč ste lahko s pomočjo programa SavaFit zdaj zanju tudi nagrajeni. Vas zanima, kako?

Spoznajte SavaFit, brezplačen program spodbud, s katerim v Zavarovalnici Sava neposredno spodbujajo k večji skrbi za zdravje. Kako? S pomočjo moderne aplikacije, ki nagrajuje uporabnikove aktivnosti s točkami ugodnosti.

Programu spodbud SavaFit se lahko pridružite vsi, tudi če (še) niste zavarovani pri Zavarovalnici Sava. Vse, kar potrebujete, sta pametni telefon in mobilna aplikacija SavaFit, ki je na voljo v spletnih trgovinah App Store in Google Play Store.

Program spodbud SavaFit vas spodbuja, da dosežete vsaj 10.000 korakov na dan in opravite različne izzive, s katerimi zbirate točke ugodnosti. Več aktivnosti torej pomeni tudi več SavaFit ugodnosti!

In kam potem z zbranimi točkami? Unovčite jih lahko na različne načine: za popuste pri izbranih zavarovanjih, za ugodnosti pri skrbno izbranih SavaFit partnerjih ali pa jih podarite v dobrodelne namene.  

Da bo motivacije za gibanje (in s tem zdravja) še več, svetujemo, da pokukate med ugodnosti, si izberete, kako boste porabili svoje zbrane točke, in aktivno sledite temu cilju.

Zmernost velja …

Za zaključek velja še pomemben napotek za športne aktivnosti v poletnih dneh. Če se med vadbo ne počutite dobro, takoj prenehajte in poiščite senco ter se hidrirajte. Pri tem skrbite tudi za primerno prehrano, ki vam bo dala dovolj energije za športne dejavnosti, in si vzemite čas za počitek med aktivnostmi. To je namreč primarni namen dopusta, kajne?

Koliko časa naj namenimo športu na počitnicah je odvisno od posameznika in njegovega počutja. Pomembno je najti ravnotežje med aktivnostmi in sprostitvijo ter prisluhniti potrebam svojega telesa, ki bo, če bomo bolj v stiku s seboj, povedalo vse.

Če se odpravljate na poletne počitnice v tujini ali v še neznane kraje po Sloveniji, lahko najdete priložnosti za športne aktivnosti na prostem na različnih lokacijah, kot so narodni parki, plaže, jezera ali gorske poti. To bo zagotovo še popestrilo aktivno preživljanje počitniških dni.

*Naročnik oglasa je Sava Re

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi