Domov ZdravjeZdrave novice 12. tekmovanje v pripravi postrvi

12. tekmovanje v pripravi postrvi

51 ogledov

Kamnik (5. 7.2014) – V Snoviku je bilo na današnjo soboto zelo pestro in veselo. Dišalo je po novih receptih, dišalo po novih jedeh iz postrvi, po novih kombinacijah in ustvarjalnosti. Potekalo je namreč že 12.tradicionalno tekmovanje v pripravi postrvi, ki sta ga soorganizirala Terme Snovik in podjetje Racoon.

Vroče nam je bilo čisto zares…. Sonce se je kazalo izza oblačkov, greli so grelniki in pečice kjer so se slastne jedi pripravljale, vroče pa je bilo tudi v srcih tekmovalcev zaradi tekmovalnega nemira in pričakovanj. Tekmovanje je vsako leto bolj zahtevno, saj se tekmovalci odločajo za preizkus novih in novih receptov.
Strokovni komisiji je danes precedoval gospod Stane Omerzu, jedi pa so ocenjevali: Damjan Krašovec, Tina Dobnik, Maja Plohl, Matevž Hribar, Anamarija Strmljan in Jana Ahčan.

Kakor vsako leto je tudi letos izkupiček denarja, zbranega na licitaciji, šel v dobrodelne namene, tokrat organizaciji Sonce v Žepu.

Med ljubiteljskimi kuharji je prvo mesto osvojil Mitja Omerzu. Drugo mesto je zasedel Jan Omerzu, Najmanjši kotliček in bronasto medaljo pa je prejela Janja Rudolf.

Pri profesionalnih kuharjih zmaga še vedno ostaja v Termah Snovik in sicer pri kuharju Božu Sajetu, Alen Praštalo je osvojil 2. mesto, Igor Budimir pa 3.

Tekmovanje je potekalo sproščeno in zabavno, za kar sta poskrbela voditeljica Nina Igrutinovič in zvoki harmonike izpod spretnih prstov Matica Hribarja. Prav tako pa je obiskovalcem krajšala čas Jana iz Radia Sora z nagradno igro.
Vse tiste, ki vas zanimajo recepti in imena jedi pa organizatorji vabijo v Terme Snovik, kjer bodo v naslednjem tednu pripravili pano s fotografijami in recepti. Vsi, ki ste prireditev zamudili, pa vas vabimo, da se nam pridružite prihodnje leto.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi