Domov ZdravjeZdrave novice Cekinčkov dobrodelni tek za Nika

Cekinčkov dobrodelni tek za Nika

6 ogledov

Tudi 1 zamašek, 1 pločevinka, 1 euro ali en krog šteje.
Veseli december je čas, ko širše odpremo srca drobnim pozornostim in svojim bližnjim. Čas obdarovanj in čas pozornosti, tudi dobrodelnosti. Ste se kdaj vprašali kako lahko pomagate tistim, ki to res potrebujejo?
Kot pravi Helena Čampa, vsak zamašek, vsaka pločevinka šteje! Tekaška skupina Cekinčice pa dodaja-če si zdravih nog, odteci vsaj en krog.
Helena je mama 12 in pol letnega Nika, ki je ob rojstvu utrpel hujše možganske poškodbe. posledica le-te pa je mtorični in umski zaostanek, ki ga spremlja huda epilepsija, zaradi česar Nik ne more samostojno sedeti, hoditi in govoriti. Helena je zaradi potreb Nika in njegovega starejšega brata ostala doma in se popolnoma posvetila negi in skrbi. Vendar ni lahko… Četudi z veliko voljo in odrekanji, otrok z večjimi potrebami pomeni tudi več stredstev in pripomočkov, ki pa so žal strogo odmerjeni. Cenimo Helenino samoiniciativo, saj za kritje stroškov manualnih terapij in medicinskotehničnih pripomočkov zbira plastične zamaške, pločevinke ter star papir. Na pomoč priskočijo tudi vrli gasilci z Loga pri Brezovici, ki ji pomagajo pri organizaciji.
Helena, ko ji čas dopušča je tudi Cekinčica, tekačica. Njena do sedaj najdaljša osvojena razdalja je 21 kilometrov. Včasih teče tudi z Nikom v vozičku.
Tokrat smo se za dober namen skupaj odločile stopiti in obuti tekaške superge ter obleči rumeno uniformo tudi njene sotekačice.
V soboto 20.12.2014 organiziramo CEKINČKOV DOBRODELNI TEK ZA NIKA, ki bo od 10. do 14. ure potekal v TACNU, na STADIONU POLICIJSKE AKADEMIJE.
Lahko boste zakupili in odtekli poljubno število krogov (1 krog=400m=1 EUR). Bolj zagnanim, bomo kak krog tudi podarili “za povrh”. Ne zamudite tudi akcijske družinske ponudbe 🙂
Prireditev bodo spremljali tudi številni mediji in znani prijazni obrazi. Vsak tekač po opravljenem teku dobi kozarček domačega čaja gratis.
V kolikor v vas ni niti kančka tekaškega duha, bi pa vseeno želeli prispevati, lahko svoj 1 eur Niku podarite tudi preko SMS sporočila 1919 NIK.
Lepo vas pozdravljajo rumene strele Cekinčice, Helena in Nik. Hvala ker sodelujete.
Kontakt: www.andrejbivic.com, FB Cekinček, andrej.bivic@gmail.com, 041645978

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi