Domov Priporočamo Za brezskrbno poletje

Za brezskrbno poletje

5 ogledov

Sonce s prihodom pomladi postaja vse močnejše, navadno pa v toplejšem delu leta radi razkrijemo tudi več kože na našem telesu. Seveda je to povsem normalno, nikakor pa ob tem ne smemo pozabiti na to, da je lahko sonce za našo kožo tudi nevarno. Ustrezna zaščita pred škodljivim sevanjem sonca naj bo tako vselej na prvem mestu, še posebej, ko gre za naše najmlajše.

Da pa bi se lahko zares učinkovito zaščitili, je dobro, da poznamo nekaj osnovnih dejstev o vplivu sonca na našo kožo, o katerih slišimo bolj poredko, a so še kako pomembna. Običajno velja, da smo v senci pred škodljivim sončnim sevanjem varni, a to ne drži povsem. Sončni žarki se namreč lahko odbijajo od različnih površin (voda, pesek…) in našo kožo dosežejo tudi v zavetju sence. Prav tako se ni pametno zanašati niti na oblačno vreme.

Škodljivo sevanje namreč lahko prodre tudi skozi oblake ali meglo in na nezaščiteni koži pusti trajne škodljive posledice. Še posebej je to pomembno pri otrocih, katerih koža ima drugačno vrednost pH in je tanjša, zaradi tega pa tudi bolj dovzetna za vplive iz okolja. Pomembno je torej, da se izpostavljanju kože (zlasti v poletnem času) izognemo v času, ko je sonce najmočnejše – med 10. in 16. uro. V vsakem primeru pa je dobro, če kožo zaščitimo z lahkimi oblačili, sončnimi očali in pokrivali.

S kremo Bambo Nature bo sončenje varno

K sreči pa za tiste dele kože, ki jih pred soncem ni mogoče skriti, poznamo tudi zaščito v obliki zaščitnih krem. Priporočljivo je, sploh pri otrocih, da vselej uporabljamo kakovostne kreme z zaščitnim faktorjem vsaj 30 ali več. Mednje zagotovo sodi zaščitna krema Bambo Nature z nežno in lepo mazljivo formulo, ki je primerna za vse tipe kože, tudi za najbolj nežno in občutljivo. Krema za zaščito pred soncem se enostavno nanaša in hitro vpije, vaša
koža ali koža vašega otroka pa je s tem dobro zaščitena in svilnato mehka.

Krema je preizkušeno vodoodporna, kar pomeni, da se lahko 40 minut sproščate v bazenu ali igrate v morju, ne da bi se krema izprala, in kar je najpo membnejše, ščiti tako pred žarki UVA kot UVB. Krema Bambo Nature je bila razvita s posebno skrbjo za najmlajše družinske člane, vendar jo lahko uporabljajo vsi. Na voljo sta različici z zaščitnima faktorjema 30 in 50.

Nobenega razloga torej ni, da se na sonce ne bi podali brez skrbi, po membno je le, da se pri tem ustrezno zaščitite.

 

*Naročnik oglasnega sporočila je podjetje Abena-Helpi d.o.o.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi