Velikonočni prazniki so pred vrati in z njim tudi peka slastnih dobrot. Zakaj ne bi letos poleg slovenske klasike, potice, pripravili tudi nekaj novega. Za velikonočni zajtrk ali ob velikonočni popoldanski kavi lahko tako ponudite sladko in sočno korenčkovo torto.
Za testo potrebujete:
Maslo (200 g)
Drobno naribano korenje (300 g)
4 jajca
½ skodelice temnega sladkorja (125 g)
Moka (340 g)
2 čajni žlički pecilnega praška
2 čajni žlički sode bikarbone
Ščepec soli
Nadev in okras:
4 žlice marelične marmelade
Sirček mascarpone (200 g)
Sesekljane pistacije (30 g)
Marcipanovi korenčki
Priprava:
Korenje drobno naribajte in odcedite odvečen sok. Korenček naj bo čim bolj sladek, tako bo tudi torta okusnejša. Jajca do čvrstega stepite s sladkorjem, maslo stopite v kozici in ga ohladite. Dodajte moko, zmešano s pecilnim praškom, sodo bikarbono in soljo. Premešajte in testu nežno dodajte naribano korenje.
Pekač premera 24 cm namastite s koščkom masla in ga potresite z moko ter vanj vlijte testo. Pečico segrejte na 180 stopinj, torto pecite 45 minut. Pečeno ohladite, jo prerežite in namažite z marelično marmelado in sirčkom mascarpone. Okrasite jo s sladkorno glazuro in pistacijami ter marcipanovimi korenčki. Dober tek!