Boj proti raku

8 ogledov

Ameriški znanstvenik John Hopkins je v svojih člankih opozoril, da kemoterapija ni edini način, s katerim se ljudje lahko soočajo z nastankom raka.

– Vsak človek ima v telesu rakave celice, ki pa se v standardnih testih ne pokažejo vse dokler se ne razmnožijo na nekaj bilijonov. Kadar rečejo zdravniki pacientu po zdravljenju, da nimajo v sebi več rakavih celic, pomeni le, da jih v testih ne zasledijo, zaradi tega, ker niso v dovolj velikem številu.
– Kadar je človekov imunski sistem dovolj močan, le-ta uniči rakave celice in prepreči njihovo širitev ter tvorbo tumorjev.
– Rak se pojavi zaradi različnih vzrokov: dednosti, vplivov okolja, hrane in drugih faktorjev, ki so povezani s stilom življenja.
– Da bi okrepili imunski sistem, moram poskrbeti za pravilno prehrano in dodatke.
– S kemoterapijo zastrupimo hitro rastoče rakave celice, a prav tako uničimo rast zdravih celic, kar lahko povzroči poškodbe na organih (jetrih, ledvicah, srcu, pljučih …)
– Tudi z obsevanjem uničujem rakave celice, a tudi poškodujemo zdrave celice, tkiva in organe.
– Kadar ima telo v sebi preveč strupenih snovi zaradi kemoterapije in obsevanja, imunski sistem deluje slabše ali pa se celo uniči, zato je bolnik bolj nagnjen k različnim infekcijam in komplikacijam.
– S kemoterapijo in obsevanjem lahko rakave celice mutirajo in postanejo odporne in jih je zato težko uničiti. Z operacijo obstaja možnost, da se rakave celice razširijo na druga področja.
– Eden izmed učinkovitih načinov za boj proti raku je stradanje rakavih celic, in sicer tako, da se ne hranite z živili, ki jih le-te potrebujejo za razmnoževanje. Omejite torej vnos sladkorjev, uporabljajte morsko sol, poleg tega mleko povzroči nastanek sluzi, kar rakavim celicam ustreza. Raje pijte sojino mleko. Dejstvo je tudi, da jim ugaja kislo okolje, zato hranjenje z mesnim izdelki ni priporočljivo. Raje se odločite za ribe in pusto piščančje meso kot govedino ali svinjino. Meso prav tako vsebuje rastne hormone in parazite, ki so škodljivi, še posebej ljudem z rakom. Vsekakor je najbolje, da se odločite za dieto, ki vsebuje 80 % sveže zelenjave in sadno-zelenjavnih sokov, polnozrnate izdelke, oreščke … Izogibajte se kavi, čaju, čokoladi in izdelkom, ki vsebujejo kofein. Zeleni čaj je boljša alternativa, saj vsebuje sestavine, ki se dobro obnesejo pri boju z rakom. Najbolje je, da pijete filtrirano vodo.
– Nekateri prehranski nadomestki skrbijo za izboljšano delovanje imunskega sistema (antioksidanti, vitamini, minerali …) ter omogočijo, da telo začne uničevati rakave celice.
– Rak je bolezen duha, telesa in duše. Pozitiven odnos je več kot dobrodošel, saj jeza, zagrenjenost in pesimizem telo spravljajo v stres in povzročajo kislo okolje. Zato se naučite ljubiti, odpuščati in sproščati.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi