Domov Aktivno življenjeRekreacija 10 zlatih pravil za uspešno hujšanje – 2. del

10 zlatih pravil za uspešno hujšanje – 2. del

4 ogledov

Se spomnite, katerih 5 zlatih pravil za uspešno hujšanje smo predstavili v prvem delu?

V tokratni objavi pa bomo razkrili še drugo polovico pravil in s tem nekako postavili temelje na katerih bo osnovana celotna preobrazba.

Mini zbirka zlatih pravil bo tako poskrbela, da boste poznali ključne elemente uspešnega načrta, ki vam bo prinesel zagotovljen rezultat…

 

 

6. Nikakor ne pozabite na živila bogata z beljakovinami

Beljakovine so organske molekule, ki so izredno pomembne za nemoteno delovanje našega telesa. Poleg tega, da so pomembne za rast, dobro počutje in pravilno strukturo vseh živih celic, imajo pozitiven učinek tudi na metabolizem.

Hranila bogata z beljakovinami našo presnovo namreč še dodatno pospešijo, kar pomeni da porabljamo večje število kalorij, kar je odlična informacija, ko se borimo z odvečnimi kilogrami.

Pomembno je, da se na vaših jedilnikih pogosteje pojavljajo živila kot so puranje meso, piščančje meso, pusta govedina, jajca, ribe, pusta skuta.

7. Poskrbite za tekočino, ki jo telo nujno potrebuje

Preprosto: brez vode ni življenja, prav tako pa tudi rezultata hujšanja ne. Pogosto je prav dehidracija pojav prisoten pri ljudeh, ki se borijo z odvečnimi kilogrami. Zavedati se moramo, da je voda pomembna za številne procese v našem organizmu, ki imajo blagodejen učinek na naše telo in počutje.

Priporočljiva dnevna količina vode je 2, 5 litra. Mogoče se sliši veliko, vendar če uživate tekočino preko celega dne,takšna količina ne bi smela predstavljati problema. Kakšna »flaška« ali »šejker« vam bosta v veliko pomoč, saj boste vodo imeli vedno ob sebi, ne glede na to kje se nahajate oziroma kaj počnete. Poizkusite, počutili se boste veliko bolje.

8. Sestavite svoj jedilnik za cel dan ali teden

Z že vnaprej pripravljenim jedilnikom boste lahko dnevno privarčevali ogromno časa in energije, saj bo priprava hrane precej hitrejša in enostavnejša. Številni obroki in različna živila mogoče dajejo občutek, da je potrebno preživeti v kuhinji ogromno časa zato da telesu zagotovimo potrebna makrohranila, vendar temu ni tako. Različne jedi si lahko pripravite v večjih količinah in jih primerno shranite ter tako privarčujete dragocen čas. Prav tako je zelo koristno, če si priskrbite primerno posodo saj boste tako lahko uživali doma pripravljene jedi tudi v službi, na predavanjih, izletih…

9. Pripravite si nakupovalni listek

Trgovina je pogosto mesto kjer smo, kadar je govora o nezdravi prehrani, pogosto izpostavljeni številnim skušnjavam.

Zelo praktičen pristop, ki lahko še kako pripomore k hitrim in kvalitetnim nakupom, je doma pripravljen nakupovalni listek. Brez številnih dobrot okoli sebe doma veliko lažje razsodno razmišljamo in tako na listek uvrstimo samo živila, ki jih resnično potrebujemo in imajo pozitiven učinek na naš organizem.

Držite se nakupovalnega listka in poleg obilice zdrave hrane v košari privarčujte še nekaj denarja za nepotrebne »dobrote«.

10. Ne pozabite na kvaliteten počitek

Hiter življenjski stil, številne dnevne obveznosti ter aktivnosti in napori dodobra izčrpajo vaše telo. Pogosto pozabimo, kako pomembno je, da telesu damo čas za počitek in regeneracijo. Prava mera spanec je tisto, po čemer hrepeni naš organizem.

Če boste v dnevno rutino uvedli osem ur kvalitetnega spanja, bo to dodatna motivacija za dnevne aktivnosti, prav tako pa ne boste imeli težav s pomanjkanjem energije.

Ljudje, ki niso spočiti, enostavno ne najdejo moči, da bi se spopadli z izzivi. Rajši kot to, svoj prosti čas namenijo poležavanju in brezdelju. Razporedite svoj čas in ne pozabite na počitek.

Sprva bo upoštevanje vseh 10 zlatih pravil mogoče nekoliko težavno. Vendar verjemite, ko se bodo pokazali prvi rezultati o katerih ste vedno sanjali, bodo zlata pravila le še nekaj povsem samoumevnega.

vir: popolnapostava.com

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi