Domov Aktivno življenjeRekreacija Majhne spremembe v kuhinji, za velike pri preobrazbi!

Majhne spremembe v kuhinji, za velike pri preobrazbi!

6 ogledov

Dovolj je bilo izgovorov in slabe volje zaradi odvečnih kilogramov. Če še niste, je čas, da začnete s preobrazbo oziroma hujšanjem, ker si preprosto zaslužite postavo o kateri sanjate. Ker je uspeh v veliki meri odvisen od dogajanja v vaši kuhinji, so tokrat predstavljeni štirje nasveti zaradi katerih bo prav kuhinja postala središče vašega uspeha. 

 

Že večkrat smo omenili, da je za uspešen boj z odvečnimi kilogrami zelo pomembna zmerna prehrana. To pomeni, da na svoj jedilnik umestite prava živila, zaužijete več manjših obrokov dnevno, jeste približno na vsake tri ure, popijete dovolj tekočine, itd.

Ker pa je na začetku vse to morda nekoliko težje izvedljivo, je izredno pomembno, da se preobrazbe lotite na pravi način. Zato predlagam, da prisluhnete štirim preprostim nasvetom, ki bodo poskrbeli, da bo kuhinja postala vaša zaveznica.

1. Pravilo

Za začetek izpraznite tisto polico, omaro ali predal v kateri se skrivajo razne dobrote po katerih posežete predvsem v večernih urah oziroma kadar vam zmanjka energije, ste slabe volje ali pa vas premaga občutek lakote. Govorimo o slanem pecivu, čokoladi, torticah, bombonih, sadnih sokovih, …

Prepričan sem, da se bo veliko lažje upreti skušnjavi, če omenjenih pregreh ne bo v vaši kuhinji. Namesto nezdravih prigrizkov si raje privoščite mandlje ali indijske oreščke in tako premagajte občutek lakote, poleg tega pa telesu priskrbite še zdrave maščobe.

2. Pravilo

V trgovino se vedno odpravite z nakupovalnim listkom na katerega resnično zapišite samo tista živil, ki jih potrebujete za uspešno preobrazbo. S tem pristopom se boste izognili nepotrebnim nakupom, boste privarčevali denar in svojo kuhinjo oskrbeli z zdravimi in kvalitetnimi živili. Tako boste veliko lažje sledili svojim načrtom.

3. Pravilo

Kot smo omenili že na samem začetku, je priporočljivo, da čez dan zaužijete več manjših obrokov. Verjetno je to za marsikoga zaradi vseh dnevnih obveznosti nekoliko težje izvedljivo. Ampak brez panike. Precej preprost način s katerim boste povsem osvojili to navado je, da si priskrbite nekaj priročnih posodic, v katere boste lahko shranili že pripravljene jedi in jih vzeli s seboj v službo ali pa na predavanja. Lahko mi verjamete, da boste hitro pozabili na nezdrave jedi iz avtomatov ali pa hitro hrano.

4. Pravilo

Da bo celotna organizacija še lažja, pa lahko poskrbite s preprostim jedilnikom. Obesite ga na vidno mesto in tako poskrbite, da točno veste kaj potrebujete za naslednji dan, da bo potekal brez kakršnihkoli zapletov in boste zaužili vse potrebne snovi za uspešno preobrazbo in obilico energije.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi