Domov Aktivno življenjeRekreacija Zeleni čaj – super živilo za super rezultate

Zeleni čaj – super živilo za super rezultate

42 ogledov

Si lahko predstavljate, kako bi bilo, če bi na svoj jedilnik dodali samo eno živilo, ki bi v kombinaciji z nekaj telesne aktivnosti in pri popolnoma enakem načinu prehranjevanja poskrbelo za prve rezultate? Verjetno si mislite, da kaj takšnega preprosto ne obstaja, sploh ko temu dodam še podatek, da gre za popolnoma naravno sredstvo. Vendar vas moram ponovno presenetiti; takšno živilo obstaja.

 

Na našem portalu poudarjamo preprost in učinkovit koncept izgube odvečnih kilogramov, ki temelji na postopnem dodajanju preprostih navad. Ena takšnih je opustitev uživanja sadnih sokov in gaziranih pijač. Namesto njih si raje privoščite vodo ali pa super živilo o katerem bomo govorili danes. To je zeleni čaj.

Verjetno se številni že sprašujete kakšna naj bi bila povezava med navadnim čajem in super živilom. Dejstvo je, da posamezniki, ki redno pijejo zeleni čaj, opažajo številne pozitivne spremembe na svojem organizmu. Poglejmo zakaj.

Zeleni čaj v relativno veliki meri pripomore pri izgubi odvečnih maščobnih oblog oziroma pri procesu hujšanja. Raziskave so pokazale, da so posamezniki, ki so uživali tri skodelice nesladkanega zelenega čaja dnevno, brez kakršnihkoli sprememb pri načinu prehranjevanja izgubili tudi do 2 kilograma v 12 tednih.

Do takšnih rezultatov so posamezniki prišli zato, ker snovi v zelenem čaju pospešijo vaš metabolizem. O tem, da moški, ki uživajo zeleni čaj, porabljajo kalorije precej hitreje kot tisti, ki ga ne, si lahko preberete tudi v poročilu ameriške revije Journal of Clinical Nutrition.

Zeleni čaj pripomore tudi pri uravnavanju krvnega sladkorja po samem obroku. Pozitivno vpliva na aktivnost inzulina v vašem organizmu in posledično preprečuje nabiranje oziroma nalaganje odvečnih maščobnih oblog v vašem telesu. Seznama pozitivnih učinkov pa še ni konec.

Poleg hitrejšega metabolizma, večje porabe kalorij in preprečevanja nalaganja odvečnih maščobnih oblog, zeleni čaj pozitivno vpliva tudi na raven slabega holesterola v organizmu, znižuje krvni tlak, ščiti vašo zobno sklenino, krepi imunski sistem in zaradi vsebnosti številnih antioksidantov ščiti vaše telo.

Glede na to, da nimate kaj izgubiti, predlagam, da dnevno zaužijete tri do štiri skodelice nesladkanega zelenega čaja in se sami prepričate o pozitivnih lastnostih te pijače. Veliko boljši rezultat boste dosegli, če boste temu dodali še redno telesno aktivnost in se zmerno prehranjevanje.

vir: popolnapostava.com

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi