Domov BivanjeDom Boljša voda v vsakem domu
Dom

Boljša voda v vsakem domu

4 ogledov

 

 

Kakovost vodovodne vode v večini slovenskih domov je v primerjavi z drugimi evropskimi razvitimi državami v samem vrhu. Kljub temu številne uporabnike motijo neprijeten okus, predvsem po kloru, težave z vodnim kamnom in mikrobiološka oporečnost. Z inovativnimi metodami ultrazvočne obdelave učinkovito, okolju prijazno in na najbolj ekonomičen način vodovodni vodi povrnemo lastnosti vitalne naravne izvirske vode in hkrati zaščitimo domače vodovodno omrežje ter naprave pred pojavom vodnega kamna, mikroorganizmi in klorom.

Izboljšan okus vode
Kombinacija ultrazvočne obdelave in aktivnega prezračevanja je učinkovita metoda za odstranjevanje klora in ostalih plinov, ki lahko povzročajo neprijeten okus vode. Menjava ali zahtevno vzdrževanje sestavnih delov naprav ni potrebna. Na ta način dolgoročno poskrbimo za izboljšan okus vode ter vseh pijač in hrane, pripravljene z obdelano vodo.

Varnost pred mikrobi
Z močnimi mehanskimi silami, ki nastanejo pri ultrazvočni obdelavi, učinkovito uničimo vodne mikroorganizme, ki bi lahko ogrozili naše zdravje. Mehanska dezinfekcija na pipi zagotavlja visoko stopnjo varnosti pred neželenimi povzročitelji bolezni in prebavnih težav.

Izkoristite življenjsko pomembne minerale v vodi
Pomemben učinek ultrazvočne obdelave je sprememba mineralne strukture v vodi raztopljenih mineralnih snovi. Življenjsko pomembni minerali, kot sta magnezij in kalcij, z ultrazvočno obdelavo spremenita svojo mineralno obliko in postaneta bolj dostopna za absorbcijo v človeškem telesu.

Manjša poraba detergentov
Zaradi številnih fizikalno-kemijskih učinkov ultrazvočne obdelave se občutno zmanjša potreba po uporabi detergentov. V zelo trdi obdelani vodi lahko pri pranju za enak učinek uporabimo kar 30 % manj detergentov kot pri neobdelani vodi.

Učinkovita zaščita pred vodnim kamnom
Za reševanje težav z vodnim kamnom obstaja vrsta rešitev, ki pa so pogosto povezane z zelo visokimi stroški investicije in vzdrževanja. Metode, ki temeljijo na odstranjevanju mineralov, hkrati zmanjšujejo uporabnost vode za živilske namene. Kombinirana ultrazvočna in magnetna obdelava učinkovito zaščiti celotno vodovodno omrežje in vse porabnike vode pred pojavom vodnega kamna in korozijo, hkrati pa ne odstranjuje življenjsko pomembnih mineralov.

Ekološko in ekonomično
Hidrodinamične naprave za ultrazvočno obdelavo vode kot edini vir energije uporabljajo zgolj pretok vode in nimajo potrebe po dodatnem viru energije. Zaradi svoje zasnove imajo takšne naprave dolgo življenjsko in garancijsko dobo. Naprave ne potrebujejo vzdrževanja in potrošnega materiala ter dodatnih kemikalij. Z njihovo uporabo ne le privarčujete pri uporabi detergentov, ampak preprečite okvare in zahtevna popravila domačih naprav, ki so posledica vodnega kamna. Njihov nakup se lahko povrne že v nekaj tednih.

Ultrazvočna obdelava in t.i. alternativne vede
Visok izkoristek energije pretoka vode za nastanek ultrazvoka je plod usmerjenega znanstveno raziskovalnega dela širše mednarodne skupine strokovnjakov. Učinki ultrazvočne obdelave (oz. vrtinčenja) vode so preverjeni in merljivi z laboratorijskimi metodami in domačimi preizkusi. Z njimi se ujemajo tudi mnenja bioenergetikov, ki pravijo, da se s takšnim načinom obdelave vode močno poveča njeno biopolje, delež informacijskih motenj pa se občutno zmanjša. Vodi se povrne homogena struktura. Vitalna energija ultrazvočno obdelane vodovodne vode se tako izenači z energijo naravne izvirske vode.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi