Domov LepotaHigiena Probiotiki za vagino

Probiotiki za vagino

5 ogledov

 

Slej ko prej se skoraj vsaka od nas sreča z okužbo nožnice ali zunanjega spolovila, po statistiki kar 75 odstotkov žensk vsaj enkrat v življenju. Težave povzročajo bakterije oziroma glivice, ki porušijo ravnovesje naše nožnice. Ugodne razmere zanje nastanejo zaradi starostnih ali hormonskih sprememb, zaradi kontracepcije ali zdravljenja z antibiotiki, vzrok za težave so lahko tudi pretirana ali neustrezna higiena, spolna aktivnost, pa tudi spodnje perilo ali higienski vložki iz sintetičnih materialov.

Kdaj k zdravniku?
Izcedek, neprijeten vonj, srbenje, pekoč občutek ali celo bolečine so znaki, ki zahtevajo zdravniški pregled, morda tudi jemanje antibiotikov ali antimikotikov. Ko pa ugotovimo, da se nam okužbe in vnetja ponavljajo, lahko učinkovito ukrepamo same. Pomagamo si s probiotiki, ki jih vnesemo v nožnico ali na zunanje spolovilo.

Kaj so probiotiki?
Ne, probiotiki niso le v naših prebavilih in črevesni flori. Druga vrsta teh mlečnokislinskih bakterij bo pomagala ponovno vzpostaviti in uravnotežiti tudi mikrofloro nožnice, okrepila bo naravno telesno obrambo, predvsem pa bo okužbe in vnetja pomagala preprečiti.

Novo iz Tosame, tamponi in krema s probiotiki
V Tosamini znamki Natura Femina by ellen najdemo dva izdelka s probiotiki, namenjena preventivi in samopomoči ob ginekoloških vnetjih: higienske tampone in kremo.
S tamponi Natura Femina by ellen s probiotiki si bomo ob okužbah pomagale med menstruacijo. Probiotiki pričnejo delovati, ko tampon vpije menstrualno kri in se ogreje na telesno temperaturo. Da bodo te »dobre« bakterije delovale optimalno, se moramo držati načela 3 x 3 x 3 : uporabiti moramo vsaj tri tampone dnevno, tri menstrualne dni ciklusa in tri cikluse zaporedoma. Tako bomo izkoristile dvojni učinek tamponov: pomagajo blažiti in preprečevati okužbe, hkrati pa so tudi odlična zaščita ob menstruaciji.

Krema Natura Femina by ellen s probiotiki nam bo pomagala odpraviti suhost intimnih predelov, srbečico, izcedek in neprijetenj vonj ob okužbah. Ker poleg probiotikov vsebuje tudi rastlinske maščobe, je koristna na dva načina: vlaži in ščiti kožo ter pomaga vzdrževati naravno mikrofloro zunanjega spolovila. Uporabljamo jo lahko samostojno ali v kombinaciji s tamponi.

Pomoč iz narave
Izkoristimo, kar nam ponuja narava in poskrbimo za intimno zdravje na njen način. S probiotiki v tamponih in kremi Natura Femina by ellen nam bo uspelo telesni ščit pred okužbami okrepiti, že nastalo škodo pa na popolnoma naraven način popraviti.
Izdelki Natura Femina by ellen s probiotiki so na voljo v lekarnah in specializiranih trgovinah ter na www.tosama.si

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi