Domov LepotaLepota Laserska lipoliza – Neinvazivna, inteligentna alternativa liposukciji

Laserska lipoliza – Neinvazivna, inteligentna alternativa liposukciji

9 ogledov

Moč nizkoenergijske laserske lipolize (Slim LipoLaser)

 

Laserska svetloba nizkih energij se uporablja že vrsto let v različne zdravstvene namene, med drugim tudi za hitrejše celjenje ran, zmanjšanje oteklin in za lajšanje bolečin. V zadnjem času pa se vedno bolj uveljavlja kot terapija za zmanjševanje obsega maščobnih celic, torej za oblikovanje telesa in izboljšanje stanja celulita.

Kako deluje laserska lipoliza?
Nizko energijska laserska lipoliza (Low Level Laser Therapy) na maščobne celice deluje selektivno, vsa ostala tkiva (koža, žile, živčevje) ostanejo nepoškodovana. Ob stiku laserske energije z maščobno celico se zaradi foto-kemičnega efekta shranjeni trigliceridi razgradijo na proste maščobne kisline in glicerol, le-ti se preko odprtih por maščobnih celic skupaj z vodo izločijo v medcelično tekočino. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, netopne proste maščobne kisline pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina.

Ali z lasersko lipolizo maščobne celice uničimo?
Ne, z lasersko lipolizo vplivamo na zmanjšanje obsega maščobnih celic in jih med terapijo ne uničimo.

Klinično dokazano
Neodvisne raziskave so pokazale, da so tretmaji z nizko energijskimi diodnimi laserji v nekaterih primerih primerljivi z rezultati doseženimi z liposukcijo. Ultrazvočni posnetki kažejo do 30% zmanjšanje v globino plasti maščobe po enem tremaju. Dodatni tretmaji zagotavljajo še boljše rezultate. Rezultati so vidni takoj po vsakem tremaju, ko se sprosti vsebina maščobnih celic.

Kako poteka tretma laserske lipolize Slim LipoLaser?
Tretmaji laserske lipolize so povsem neinvazivni, saj se aplikatorji z diodnimi laserji le namestijo na izbrani del telesa. En predel se tretira 10 minut, kot je potrebno da se prične postopek lipolize. Aplikatorji se premaknejo do 4x, odvisno od želenega predela obdelave. Postopek je prijeten in brez bolečin, čuti se le prijetna toplota. Po tretmaju je priporočljiva kakršnakoli aerobno aktivnost (30-45 min), tako da telo spodbudi naravne metabolične procese za presnovo sproščenih maščobnih rezerv. Vadba po tretmaju v kombinaciji z uravnoteženim režimom prehranjevanja prepreči, da bi telo sproščene maščobne rezerve ponovno uskladiščilo.

Čez koliko časa so učinki vidni oz. kakšen rezultat se lahko pričakuje?
Zmanjšanje obsega je pri nekaterih vidno že takoj po prvem tretmaju, pri nekaterih šele po tretjem ali četrtem tretmaju. V povprečju se obseg obdelovanega predela zmanjša za do dve konfekcijski številki v enem mesecu (potrebnih je 8 ponovitev, 2x tedensko). Terapija osmih obiskov se lahko po 14 dnevnem premoru ponovi

Kaj pa v primeru, če se želi stranka znebiti obsega na določenem predelu, pri tem pa ne sme izgubiti teže?
Ravno za tovrstne primere je laserska lipoliza zelo primerna, saj izguba teže ni pogojena z izgubo obsega. Veliko smo imeli namreč primerov, ko stranka v enem mesecu ni shujšala, je pa kljub vsemu izgubila obseg na tretiranem predelu.

Kako laserska lipoliza vpliva na čvrstost kože?
Laserska lipoliza nima učinka na kožo, pravzaprav koža zaradi zmanjšanega obsega postane bolj ohlapna, zato običajno priporočamo istočasno terapijo z aparatom VelaSmooth, ki zaradi intenzivne radijske frekvence kožo sproti učvrščuje.

Ali so možni stranski učinki ?
Stranskih učinkov ni, saj energija nizko energijskega laserja selektivno vpliva le na maščobne celice. Vsa ostala tkiva (koža, žile, živčevje) ostanejo nepoškodovani. Tretma se lahko izvaja na vseh tipih kože in ob vseh letnih časih. Ker gre za povsem neinvazivno terapijo, se stranka lahko takoj po tretmaju vrne k vsakodnevnim aktivnostim.

Za koga je laserska lipoliza primerna?
Terapija z nizko energijskim laserjem je primerna za vse, ki se soočajo z lokalizirano maščobo, kot npr. okoli kolen, na nadlahteh, podbradku, ledvenem predelu, trebuhu, stegnih, zadnjici… Metoda je primerna tudi za hujšanje, vendar je v tem primeru potreben celovitejši pristop, ki vključuje spremembo življenskega sloga (prehrana, gibanje). Vsekakor hitro doseženi vidni rezultati za nekoga, ki je prekomerno težak, pomenijo motivacijo, da spremeni življenske navade na dolgi rok oz. za celo življenje.

Več info na www.moments.si

 

Promocijsko sporočilo

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi