Domov LepotaLepota Napočil je čas, da stopim na novo pot

Napočil je čas, da stopim na novo pot

2 ogledov

Si ženska, stara 40, morda 50 ali več let, tvoje življenje je bilo do sedaj precej dinamično; zgradila si dom, družino in kariero. Imaš energijo, veliko različnih talentov, otroci so odrasli, partnerski odnosi kolikor toliko urejeni. Kaj pa zdaj?

V ospredje vedno bolj postavljaš sebe, svoje potrebe in želje. Vse, kar je čakalo več deset let, si vedno bolj želi na dan. Vzeti življenje resnično v svoje roke, narediti nekaj, morda celo nekaj velikega. Obdobje, ki je pred nami, je lahko še veliko bolj polno in uspešno kot to, ki je za nami.

Ženske več dajejo kot prejemajo
Upam, da ste se lahko vsaj malo poistovetile z zgornjimi besedami. Vsak človek na tem svetu si zasluži le najboljše. Ženske imamo nemalo težav, ker večinoma več dajemo kot prejemamo, kar pripelje do energijskega neravnotežja, ki se kaže na različne načine, bodisi kot utrujenost in izgorelost ali pa nas mučijo glavoboli ter depresije … Visoko je zapisana vrednota družina in otroci, ki nam ne pusti, da bi večkrat rekle ne.

Ponavljajte najljubšo mantro
Vedeti moramo, kaj si želimo. Pri tem pomaga, da pomislimo, česa ne želimo. Zaprite oči in si zamislite sebe v podobi, kot jo želite videti. Kakšne ste, kako izgledate, v kaj ste oblečene, kako vas vidijo drugi. Izoblikujte svojo podobo privlačne osebe, vendar naj privlačnost ne pomeni samo zunanjega magnetizma, primernega seveda letom, temveč predvsem notranji privlak, ki je osnovan na zdravi, zadovoljni osebi, ki se samouresničuje.

Štirje dejavniki vitalnosti
Naše telo je čudovit stroj, ki deluje vrhunsko, če z njim ravnamo vrhunsko. Torej takrat, če dobiva redno in uravnoteženo hrano, ki vsebuje vsa hranila in ne kalorije in če ga redno »tuširamo« tudi znotraj, ne samo zunaj in to z zadostnimi količinami vode. Redno ga uporabljajmo in bodimo dovolj telesno aktivne. Popolno oskrbo zaokroži še dovolj sprostitve, počitka, morda meditacije in kakovostnega spanca.

Perfekcionizem lahko škoduje
Ženske velikokrat delujemo po principu vse ali nič. Smo perfekcionistke, zato časa za vse zmanjka. Res je težko pustiti umazano posodo in iti raje na sprehod, se popolnoma strinjam, se pa da! Angleži pravijo: »Use it or you will lose it!«, uporabljaj ali pa boš izgubil. Priznati si moramo, da smo v celoti sami odgovorni za svoje zdravje in da pravzaprav zelo malo naredimo zase, preden smo bolni. Zato ne tecimo maratona enkrat na leto, temveč pojdimo vsak dan peš okoli bloka.

Življenje je lepo!
Življenje je lepo, če ga živiš, prepeva Alenka Godec, in res je tako. Meni se zdi vsak dan bolj lepo tudi zato, ker se vsak dan bolje počutim in imam ogromno energije in načrtov. Pred kratkim sem naredila revolucionarno potezo za ta čas in pustila redno dobro plačano službo v uspešnem podjetju, ker sem čutila, da je čas za spremembo in da imam v tem življenju še kaj drugega za pokazati in povedati, ter zato, ker imam čas zase. Res ga sedaj veliko porabim za mlado podjetje, ki je nebogljeno, kot so bili včasih nebogljeni moji otroci. Vendar uživam, ker delam nekaj, kar me veseli, ker sem svobodna. Ni bilo lahko narediti vseh teh sprememb, vendar se je izplačalo. Čutim, da najboljše šele prihaja. Vitalka se počasi spreminja v center, ki si zasluži svoje ime, to je center dobrega počutja. Življenje je več kot raziskovanje, je ustvarjanje. Ne bojte se sprememb, saj so vedno bogato nagrajene. In še nekaj: nikoli ni prepozno, naše telo je čudovit stroj, ki se stalno spreminja in obnavlja. Vsak dan je priložnost za izboljšanje.

 

Simona Gašperšič

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi