Domov ZdravjePrehrana Vinski koktajl: obvezno razvajanje ob toplejših spomladanskih dneh

Vinski koktajl: obvezno razvajanje ob toplejših spomladanskih dneh

8 ogledov

Pošteno smo že zakorakali v pregovorno najlepši spomladanski mesec maj in sonce je nekajkrat že pogumno pokukalo izza oblakov. Zagotovo prihajajo še toplejši dnevi in z njimi tudi popoldnevi, ki si jih bomo zaželeli preživeti na kakšni s soncem obsijani terasi ali navdihujočem piknik prostorčku, sami, v družbi družine ali najboljših prijateljev. In kaj je primernejšega, da nas ob takšnih priložnostih osveži, kot je vinski koktajl – mešanica izvrstnega vina, sadnih sokov in morda izbrane merice žgane pijače v kombinaciji z radodarno količino ledenih kock? Poiskali smo nekaj idej za pripravo teh osvežujočih napitkov.

Osvežilni vinski koktajl z okusom lubenice

Za pripravo tega koktajla zmešajte približno enake količine vodke, lubeničnega džusa in Sauvignona. Priporočamo Sauvignon iz Vinske kleti Zlati grič, ki bo s svojimi svežimi zeliščnimi in sadnimi notami, ki v ustih spominjajo na bezeg in citruse, okusu pijače dodal še edinstveno piko na i. Vse skupaj pokapajte s sokom polovice limone, zlijte mešanico v shaker z ledom in dodobra zmešajte, da se ohladi. Nato mešanico prelijte v kozarec z ledom ter po svojem okusu dolijte limonado ali mineralno vodo.

Spomladanska sangrija iz belega vina z okusom breskev in bazilike

Ljubitelji klasične sangrije morate skoraj nujno poskusiti spodnjo spomladansko različico te priljubljene pijače, ki izvira iz Španije in Portugalske. Izberite štiri zrele breskve in jih narežite na majhne kocke. Zmiksajte jih s približno 500 ml belega vina v popolnoma tekočo mešanico. Dolijte 500 ml limonade, dodajte dva lističa sveže bazilike in dodobra premešajte. Mešanico postrezite z ledom, okrasite jo s preostalimi rezinami breskev.

Zmrznjena tequila rosé ali tequila frosé

V zadnjih letih je pitje zamrznjenih koktajlov froséjev postalo »a must«. Če hočete biti v koraku s časom in zadnjimi modnimi trendi morate torej poslednji vinski koktajl z našega današnjega seznama obvezno uvrstiti na seznam vaših priljubljenih pijač to pomlad in poletje. Tequilo frosé pripravite na naslednji način. Izberite svoje najljubše rosé vino (če ga še nimate, priporočamo Rosé iz Vinske kleti Zlati grič, ki ga odlikujejo živahne rožnate barve in intenzivna, sadna aroma) in ga zmiksajte z zmrznjenimi jagodami ter kančkom sladkorja v gladko mešanico po vašem okusu. Če je mešanica pregosta, dodajte še malo roséja. Če je preredka, dodajte zmrznjene jagode. Ko ste z mešanico zadovoljni, jo prelijte v kozarec in ji dodajte tequilo ter limetin sok po vašem okusu. Navlažite rob kozarca in nanj nanesite sol, okrasite celotno kreacijo s koleščkom limete, usedite se in začnite uživati!

https://zlati-gric.si/sl/

Promocijsko sporočilo

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi