Domov ZdravjeAlternativa Post kot zdravilna metoda

Post kot zdravilna metoda

18 ogledov

Sodoben način življenja nas velikokrat zavaja z nezdravim načinom prehranjevanja, ki se mu težko upremo. Pri tem smo pozabili, da človek lahko krajši čas preživi tudi brez hrane. S postom se telo spočije. Energijo, ki jo privarčuje pri prebavljanju hrane, pa vloži v razstrupljanje in obnovo celic in tkiv. Tako omočimo telesu, da razbremeni prebavni trakt in da izloči odvečne ter škodljive snovi. Ob besedi post nas večina pomisli na hujšanje pred prazniki. Vendar pri tem velikokrat pozabimo, da je post starodavna tehnika prečiščevanja telesa in duha, ki se ga je treba lotiti celostno.

Eden izmed enostavnejših načinov postenja je limonina prečiščevalna dieta oziroma Madal Bal detox dieta, ki je velikokrat znana kot dieta z javorjevim sirupom. V zadnjih 30-ih letih se je po celem svetu uveljavil kot zlati standard za izvajanje prečiščevalnih postov. Najprej se je za prečiščevalno dieto uporabljal le javorjev sirup, ki pa ni zagotavljal tako širokega spektra mineralov pomembnih za postenje. Naravno pridobljena mešanica drevesnega sirupa Madal Bal Neera je plod petletnih raziskav in tisočerih testov. Le-ta sestoji iz sirupa kanadskega javorja in sirupa petih različnih vrst palm jugovzhodne Azije brez dodanih aditivov ter konzervansov. Sirup Madal Bal oskrbi telo z vitamini in minerali ter nam daje občutek sitosti. Ima visoko vsebnost mangana in je vir kalcija, vitamina C, bakra ter kalija. Je osnova zdravilnega posta in idealen za aktivne ljudi, ki želijo ostati telesno aktivni ter fit tudi med postom.

Ena izmed prednosti limonine detox diete je, da je priprava napitka hitra in enostavna, saj zanj potrebujemo približno 15 minut dnevno. Napitek za limonino prečiščevalno dieto je sestavljen iz limoninega soka, drevesnega sirupa Madal Bal Neera, vode in ščepca kajenskega popra. Napitek je okusen in telo oskrbi s minerali kot so natrij, kalcij, magnezij, železo ter cink ter naravnim vitaminom C in vitaminom B kompleksa. V primerjavi s sadnimi sokovi je napitek nizkokaloričen, saj na 100ml vsebuje le 18,6 kalorij, medtem ko jih sadni sokovi kar okoli 48. Dieto je najbolje izvajati v 5-ih korakih. Limonino detox dieto je uspešno izvedlo že več kot 100.000 ljudi v 47 državah po svetu z velikim zadovoljstvom in učinkovitostjo.

Dieto lahko izvajate glede na svoje želje in zmožnosti. Najbolje je začeti s 24-urnim postom, ki ga v nadaljevanju postopoma podaljšujete. Najbolj priljubljena je 7-dnevna in 10-dnevna limonina detox dieta. Za še boljše izločanje strupov lahko poleg pitja postnih čajev in pitja slanice dosežete s klistirjem. V primeru intenzivnega prečiščevanja telesa s postenjem je pametno razmisliti tudi o uporabi alg kot je npr. spirulina, ki vežejo nase težke kovine in jih odplaknejo iz telesa.
Po končanem postu boste opazili zdravilne učinke na številnih področjih. Post pozitivno vpliva na celostno zdravje, saj se pri postenju duševno in telesno regeneriramo. Ljudje po končanem postu največkrat poleg izgube kilogramov, zaznajo povečano energijo, duševno stabilnost in čustveno ravnovesje.

Madal-Bal-sirup-1024x1024

Pri vaši odločitvi za post morate upoštevati vaše zdravstveno stanje in se v primeru resnejših težav predhodno posvetovati s prehranskim svetovalcem ali zdravnikom. To je še posebno pomembno, v kolikor bo vaš post daljši od 24 ur. Če je vaše zdravje na splošno stabilno pa bo post praviloma na vaš organizem deloval zelo blagodejno in zdravilno. Limonina dieta ni primerna za otroke mlajše od 14 let, nosečnice in doječe matere ter bolnike, ki trpijo za kroničnimi obolenji. Več informacij o limonini dieti si lahko preberete na: www.madal-bal.si

MADAL BAL d.o.o.
www.madal-bal.com
sewa-lj@madalbal.si
info: 031-230-1032

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi