Domov Aktivno življenjeRekreacija Trening za maksimalno kurjenje odvečne maščobe

Trening za maksimalno kurjenje odvečne maščobe

1 ogledov

V eni od prejšnjih objav smo govorili o “vadbi za 100 % rezultat.”

Omenili smo, da je najboljša kombinacija aerobne in anaerobne vadbe. Kaj je aerobna vadba, kdaj in kako jo koristiti, že veste. Ker pa obljuba dela dolg, vam v tokratni objavi razkrivamo še drugi nepogrešljivi del, anaerobno vadbo.

 

Za anaerobno vadbo je značilno, da se izvaja v krajših časovnih intervalih, večja pa je intenzivnost mišičnega tkiva. Ena izmed najbolj prepoznavnih oblik tovrstne vadbe je trening z utežmi. Fitnes centri iz dneva v dan pridobivajo na številu obiskovalcev, saj se ljudje vedno bolj zavedajo pozitivnih učinkov tovrstne oblike treninga.

Ko želimo shujšati je bistveno, da to storimo na zdrav in pravilen način. Pogosto se dogaja, da je edino merilo številka na vaši tehtnici. Vsekakor je smiselno redno tehtanje in sledenje napredku vendar ne smemo pozabiti, da je pomembno tudi to, da je naše telo čvrsto in lepo oblikovano. In prav kombinacija obeh vadb in pravilne prehrane bo prinesla ta želen rezultat.

Pri treningu z utežmi povzročimo, da telo vadi pod dodatnim naporom na kar se prilagodi s povečanjem mišične mase. Mogoče se sliši vse skupaj precej preprosto, vendar ni ravno tako. Predvsem za dekleta je povsem odveč skrb, da če bodo trenirala s pomočjo uteži, da bo njihovo telo preko noči delovalo na pogled zelo mišičasto. Bodite brez skrbi in se ne izogibajte napravam ter prostim utežem. Zgolj tek ali orbitrek ne bosta poskrbela za sanjske rezultate.

Da bodo vse zadeve na svojem mestu, je potrebno obremeniti vse mišične skupine. Smiselno je, da se odločite za eno izmed delitev treninga ter tako v tednu dni postopoma obdelate vsa področja. Lahko si razporedite vaje na tiste za zgornji in spodnji del ali pa po dnevih kombinirate posamezne mišične skupine.

Kar se tiče ponovitev je smiselno, da izberete takšno obremenitev, da jih naredite nekje med 10-12, kar velja za eno serijo. Med serijami si vzemite približno 45 sekund počitka in se pripravite na nove ponovitve. Posamični gib oziroma vajo torej izvajate tri krat po 10-12 ponovitev.

Bodite pozorni, da trening ne bo časovno predolg. Povsem dovolj bo, če intenzivno vadite nekje med 40-45 minut. Pred pričetkom treninga ne pozabite na ogrevanje na koncu pa lahko kakšno minuto namenite tudi raztezanju.

 

vir: popolnapostava.com

 

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi