Domov ZdravjeAlternativa Do zdravja z razstrupljanjem težkih kovin

Do zdravja z razstrupljanjem težkih kovin

11 ogledov

V celostni medicini že leta iščemo vzroke za obolevanje celic. Ugotovil sem, da spadajo težke kovine, ki se nalagajo v telesu, med najbolj strupene dejavnike. Poskusil bom prikazati, kakšen vpliv imajo te težke kovine na naše zdravje in na kaj morate biti pozorni pri izbiri diagnostičnega postopka. Želim, da bi razumeli, da so posledice zastrupitve s težkimi kovinami zelo raznolike, da so celo najboljše terapije – ne glede na to, ali izvirajo iz šolske ali alternativne medicine –, neuspešne, dokler so strupi v telesu.

 

Knjiga se obrača v enaki meri na prizadete in na strokovno osebje, napisana pa je tako, da je razumljiva tudi za laike. S težkimi kovinami je zastrupljenih več ljudi, kot smo doslej domnevali. Pogosto so prizadeti zlasti kronični bolniki. Ker se medicina ne ukvarja v zadostni meri s pomembnostjo težkih kovin, je vsak posameznik sam odgovoren zase in za svoje zdravje. Informacije iz te knjige naj vam bodo v pomoč, da boste sami postali aktivni.

Ta knjiga pojasnjuje:
• Pomen težkih kovin za zdravje;
• Tveganja pri amalgamskih zalivkah;
• Postopke diagnosticiranja obremenjenosti s težkimi kovinami;
• Različne kelate za razstrupljanje.

Knjigo dopolnjujejo mnenje Gregorja Hočevarja, doktorja dentalne medicine, Ksenije Lakote, zdravilke z dolgoletnimi izkušnjami in zgodba znane slovenske igralke in pevke Tanje Ribič, ki deli z bralci svojo osebno izkušnjo.

Kaj so težke kovine?
Pojem »težke kovine« obsega danes vse strupene kovine. Z vidika kemije to ni povsem ustrezno, kajti nekateri strupeni elementi ne spadajo med težke kovine, temveč med lahke. Da vas ne bi mučili z nepotrebno kemijo, posplošujemo pojem težke kovine, kot se to dogaja v pogovornem jeziku.

 

Kaj morate upoštevati pri razstrupljanju težkih kovin?

Pri razstrupljevanju težkih kovin bi morali vedno upoštevati:

– katere težke kovine se nahajajo v telesu in

– kolikšna je obremenjenost glede na količino.

 

Najpogostejša napaka
Če pozabimo na dovajanje dobrih vitalnih snovi, se lahko zgodi, da se v pretežni meri znebite težkih kovin, vendar se delovanje celic in samo zdravje ne izboljšata. Celice lahko ponovno delujejo le ob povečanem dodajanju dobri snovi. Pacienti, ki ta ukrep zanemarijo ali ga sploh ne upoštevajo, so praviloma razočarani nad razstrupljevalnimi ukrepi in dvomijo, ali je bilo razstrupljanje pravi načrt zdravljenja.

 

Naravni razstrupljevalci

Alge Chlorella
Ob močnih sintetičnih kelatih pa je tudi v naravi mnogo rastlin, ki so v veliko pomoč pri razstrupljanju težkih kovin. Vse prekaša alga Chlorella; spada med rastline in ima v osnovi drugačne lastnosti kot druge alge, npr. spirulina in klamatske alge, ki niso rastline, temveč spadajo med bakterije (cianobakterije) in jih zato ni mogoče uporabljati za razstrupljanje.

Česen, čemaž in koriander
Ob algah Chlorella so se pri odstranjevanju težkih kovin zelo izkazale zlasti rastline, ki vsebujejo mnogo žvepla. Izrecno je treba omeniti česen in čemaž. Kelati so učinkoviti zaradi z žveplovih spojin, torej ni čudno, da so rastline, ki vsebujejo žveplo, podobno učinkovite, da delujejo skoraj kot naravni kelati.

 

Dominik Golenhofen, diplomirani holistični zdravilec

 

Promocijsko sporočilo

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi