Domov ZdravjeAlternativa Roke, ki zdravijo

Roke, ki zdravijo

2 ogledov

Diplomirani bioterapevt po metodi Zdenka Domančića, Dino Bešter, je človek, ki mu ljudje zaupajo. Je topel, umirjen, prijazen in vedno priskoči na pomoč, če le lahko. Že nekaj let s terapijami pomaga tako ljudem kot živalim.

SARA SOČAN

Skoraj pet let že pomagate ljudem. Kako to, da ste se odločili za študij bioterapije?

Te stvari so mi bile blizu že zelo dolgo. Tudi veliko ljudi mi je večkrat reklo, da nanje delujem pomirjujoče in da bi se moral začet ukvarjat z bioterapijo. Vse skupaj pa se je začelo po smrti naše psičke, bernke Tise, na katero smo bili v naši družini vsi zelo navezani. Žena Nataša je zelo čustvena oseba in je takrat imela zaradi velikega stresa in žalosti precejšnje težave z želodcem. Iskala je pomoč pri svetovno znanem zdravilcu Zdenku Domančiću. Na terapijo je morala čakat nekaj mesecev, medtem pa je imel Zdenko razpisan tudi tečaj prve stopnje izobraževanja. Na pobudo Nataše in hčerke Ane sem vse dobro preštudiral in se odločil, da se grem učit k mojstru Domančiću.

Pa ste takoj ugotovili, da je to izobraževanje pravo za vas?
Res je. Že po prvem dnevu sem bil prepričan, da je filozofija Zdenka Domančića tudi meni zelo blizu in sem bil zato navdušen nad vsem, kar sem slišal in se naučil. Bil sem priden učenec. (smeh) Ker me je zdravljenje zelo zanimalo, sem šel kar dvakrat v vse stopnje in potem opravil tudi diplomo.

Komu ste najprej pomagali?
Vsak terapevt najprej pomaga domačim. Najprej sem tako pozdravil želodec Nataši, potem pa so na vrsto prišle težave drugih sorodnikov.
Seveda si prvih uspehov najbolj vesel in kmalu so začeli k meni prihajati prijatelji in znanci, zdaj pa že nekaj let pomagam tudi drugim, ki imajo težave z zdravjem.

Pa imate zdravilci veliko energije, da jo lahko kar razdajate drugim?
Ne, to ni prava informacija. Noben terapevt ne daje svoje energije. Mi se samo naučimo, kako energijo, ki obstaja okoli nas, usmerimo v tisti del človeka, kjer jo rabi. Lahko rečem, da sem pri zdravljenju z bioterapijo odkril medij, skozi katerega iz okolice (univerzuma) prehaja čista informirana energija, ki je potrebna za zdravljenje. To energijo usmerim na telo oz. določen del telesa ali organ, glede na to, kje je potrebna. Lahko jo dodajam, odvzemam, balansiram … S tem delujem na imunski sistem pacienta, ga krepim, dvigam, uravnotežim. Tako dosežem, da je imunski sistem dovolj močan, da se je organizem sposoben zdraviti sam.

Obstajajo razlike med terapevti?
Seveda so med terapevti razlike, tako kot povsod drugje. Nekaj je znanje, potem pa spada zraven tudi vse ostalo, kar mora dober terapevt imeti, da dela dobro in uspešno. Predvsem moraš biti pošten in delati v skladu z etičnimi načeli, ki jih je postavil naš učitelj, Zdenko Domančić. Jaz se trudim, da delam dobro in zato sem vesel vsakega uspeha in povrnjenega zdravja ljudi, ki prihajajo k meni.

Komu lahko bioterapija pomaga?
Bioterapija je primerna za skoraj vse vrste težav in bolezni, tako fizičnih kot psihičnih, kajti do vsake ozdravitve lahko pride samo tedaj, ko je imunski sistem dovolj močan, da lahko prične s procesi, ki so potrebni za ozdravitev. K meni prihajajo ljudje z lažjimi težavami, in takšni, ki jih bremenijo hude bolezni, ki jim uradna medicina ne more več pomagati. Veliko pa je zadnje čase tudi takih, ki pridejo preventivno, da jim naredim terapijo za dvig imunskega sistema in s tem preprečim marsikatero bolezen.

Lahko z bioterapijo zdravite tudi živali?
Absolutno lahko. Pri meni je vedno na zdravljenju tudi kakšen kuža, tudi mucek je že bil, pa dihurček …

Kako pa terapevt lahko pomaga sebi?
Sebi pomagam tako, da skrbim za pravilen in odgovoren odnos do sebe, življenja, do svoje okolice, če hočete -univerzuma. To pomeni tudi, da sem v notranjem ravnovesju in ravnovesju do svoje okolice. Do tega stanja si pomagam z nenehno skrbjo za mentalno oz. duhovno, duševno higieno, za svoje telesno in psihično zdravje.

Greste še kdaj po kakšno inštrukcijo k Zdenku Domančiću?
Ja, res se večkrat oglasim pri mojstru Domančiću. Če mi čas dopušča, se pridružim Zdenkovim terapevtom na Bledu in pomagam pri terapijah tudi tam. Sem počaščen, da imam njegovo zaupanje.

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi