Domov ZdravjeAlternativa Ašvatino pismo: Zaklad na koncu mavrice

Ašvatino pismo: Zaklad na koncu mavrice

8 ogledov

»Odkar sem se začel zavedati, da mi pozitivno mišljenje pomaga, sem ustvaril precej več želenega kot prej. Kljub moji pozitivni miselni naravnanosti in vsemu vloženemu trudu, pa mi – po dveh letih – še vedno ni uspelo uresničiti pomembnega cilja. Zakaj? Namenoma sem splošen, ker iščem preprost, čim bolj splošen odgovor. Hvala vnaprej,« pravi Matej iz Gorenje vasi.

Spoštovani g. Matej,

vaše vprašanje je dokaj pogosto, zato me veseli, da ste ga postavili. Hvala vam. Zelo me veseli tudi dejstvo, da imate za sabo dovolj pozitivnih izkušenj, da v srcu veste, da si s spremembo mišljenja ali pogleda – iz neprijetnega v prijetnega – v življenju pomagate izboljšati katerokoli situacijo ter uresničiti želeno. V spremembi pogleda je vedno bila in vedno bo preprostost odgovora, ki ga iščete.

En sam človek premakne celotno kolesje tega neskončno inteligentnega Vesolja, ko začuti, kaj si resnično želi. S tem občutkom sproži vse potrebne okoliščine, dogodke in ljudi, ki so del te želje-uresničujoče poti. Dobrohotna inteligenca Vesolja torej zagotavlja uresničitev cilja ali želje, glavni mehanizem uresničitve pa ste vi, saj vas tok življenja spontano nese tja, kamor si resnično želite. Le ko svojo resnico nekako prikrojite – bodisi da bi ustregli drugim, bodisi iz občutka nezadostnosti ali manjvrednosti – se temu močnemu, veličastnemu toku upirate, ter posledice tega čutite v denarnici, karieri, odnosih ali telesu.

Človek kot fizično bitje rad spremlja napredek ter išče dokaze zanj in ko jih nekaj časa ne vidi, ga to pogosto vznemiri. Njegova vznemirjenost nato začasno zamegli neskočno inteligentno – in dobrohotno – ureditev Vesolja, posledice tega pa čuti v denarnici, karieri, odnosih ali telesu.

Zlata nit vsakdana je ohranjanje občutka, kdo v resnici smo – zvestost sebi in temu, kar resnično čutimo. Kajti ko skrbimo za to, avtomatično delamo najboljše, kar lahko in ustvarjamo svojo srečo. Slej ko prej spoznamo, da dobrohotna inteligenca deluje skozi nas tako gladko, kot si dopuščamo biti to, kar smo. In ker smo kot energija v fizičnem telesu brezčasni, čas pogojuje uresničitev naših želja le toliko časa, dokler mu dajemo glavno besedo. Ko mu jo nehamo dajati, se v času-prostoru končno začnemo igrati svobodno.

Naj ima glavno besedo Najboljše in Najlepše v vas, naj trenutnim okoliščinam daje smisel Najboljše in Najlepše v vas, zaposlite vsak dan znova Najboljše in Najlepše v vas, in čas in prostor ne bosta več omejitvi, temveč prednosti tega fizičnega sveta, – ki vam pomaga odkrivati užitek na poti do cilja! To je zaklad na koncu mavrice, sveti gral in »velika« skrivnost uspeha!

 

Ašvata Nataša Martinčič

© Vse pravice pridržane | Tridea d.o.o., Podkraj pri Zagorju 3A, 1410 Zagorje ob Savi